ПАРАДАЈЗ ЧОРБА СА ПОХОВАНИМ СИРОМ: Испробајте овај рецепт где се укуси фантастично допуњују

Новости онлине

16. 09. 2024. у 15:27

Уместо да кувате супу или чорбу из кесице, ми вам препоручујемо да испробате овај рецепт за парадајз чорбу.

ПАРАДАЈЗ ЧОРБА СА ПОХОВАНИМ СИРОМ: Испробајте овај рецепт где се укуси фантастично допуњују

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 900 г чери парадајза
  • 2 главице белог лука
  • 1 љубичасти лук
  • 1 кашика балзамико сирћета
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 4 велике гранчице тимијана
  • 2 кашике парадајз пиреа
  • 3 шоље бујона од поврћа
  • 1/4 шоље павлаке за кување
  • песто

За поховане моцарела куглице:

  • 12 мини моцарела куглица
  • 3/4 шоље брашна
  • 1 јаје
  • 2 шоље презли

Припрема:

У тепсију поређајте чери парадајз, целе главице белог лука којем сте исекли врх, посолите и побиберите, додајте крупно сечени љубичасти лук и тимијан, па прелијте маслиновим уље и балзамико сирћетом. Пеците у рерни на 200°Ц око пола сата. Када се испече пасту од белог лука истисните у тепсију, па остатак баците. Пребаците све из тепсије у шерпу, па сипајте бујон и парадајз пасту, па кувајте док не крене да кључа. Затим добро изблендирајте штапним миксером или у блендеру. Сипајте павлаку и промешајте, па склоните са шпорета. Уваљајте моцарела лоптице прво у брашно, па у умућена јаја, а затим и у презле. Поређајте на штапић за ражњић, па пржите у добро загрејаном уљу. Сипајте парадајз чорбу у тањир, ставите мало песто соса и један ражњић са похованом моцарелом. Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ТОТАЛНО НЕВЕРОВАТНО: Откривена евиденција! Ево како је Никола Јокић тренирао као клинац