ЧОРБА ОД ТИКВИЦА И ОВСЕНИХ ПАХУЉИЦА: Феноменална чорба која ће вас одушевити кад је пробате

Новости онлине

12. 09. 2024. у 19:00

Овсене пахуљице чорбици дају густину, зато нема никакве запршке.

ЧОРБА ОД ТИКВИЦА И ОВСЕНИХ ПАХУЉИЦА: Феноменална чорба која ће вас одушевити кад је пробате

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кашика маслаца
  • 1-2 кашике уља
  • 1-2 кашике овсених пахуљица
  • 1 тиквица
  • 1/2 л воде
  • 200 мл павлаке за кување
  • 1 кашичица мирођије
  • со и бибер

Припрема:

1. Загрејати уље и маслац, па додати овсене пахуљице и мало их пропржити уз стално мешање (не смеју да загоре).

2. Додати на крупно ренде изрендану тиквицу, промешати, посолити, побиберити и налити воде. Кад проври, температуру смањити и оставити чорбу да се крчка неколико минута све док тиквица не омекша.

3. На крају сипати павлаку за кување, додати мирођију, пустити да чорба баци кључ, па је топлу послужити.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ИТАЛИЈА У НЕВЕРИЦИ: Јаник Синер доживео нови шок!