КРЕМ ЧОРБА ОД ПРАЗИЛУКА СА ЋУФТАМА: Укус који вас неће оставити равнодушним

Новости онлине

11. 09. 2024. у 15:55

Нећете се постидети ако ово јело будете послужили гостима.

КРЕМ ЧОРБА ОД ПРАЗИЛУКА СА ЋУФТАМА: Укус који вас неће оставити равнодушним

Foto: Shutterstock

Састојци:

  •  2 средња празилука
  •  1 чен белог лука
  •  100 мл белог вина
  •  400 мл супе од коцке
  •  150 мл неутралне павлаке
  •  2 парчета хлеба
  •  350 г млевеног меса
  •  1 кашичица алеве паприке
  •  1 јаје
  •  200 г крем-сира
  •  со, бибер

Припрема:

1. Празилук очистити, преполовити и опрати. Исецкати га на комадиће. Загрејати мало уља, додати празилук и ситно исецкан бели лук и пржити да празилук омекша. Додати вино, супу и павлаку и кувати око 15 минута.

2. За ћуфтице потопити хлеб у мало воде. Оцедити га, додати у месо заједно с алевом паприком и јајетом. Посолити и побиберити и обликовати мале ћуфтице. Испржити их на мало уља да порумене са свих страна.

3. Пржене ћуфте додати у чорбу и кувати око 10 минута. На крају умешати и крем-сир. Добро промешати да се сир истопи и склонити с ватре.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТРАШНИ СНИМЦИ ИЗ ЛИБАНА, КРВИ НА СВЕ СТРАНЕ: Преко 1.000 бораца Хезболаха повређено када су им експлодирали пејџери (ВИДЕО)

СТРАШНИ СНИМЦИ ИЗ ЛИБАНА, КРВИ НА СВЕ СТРАНЕ: Преко 1.000 бораца Хезболаха повређено када су им експлодирали пејџери (ВИДЕО)

ПРЕКО 1.000 бораца либанске милитантне групе Хезболах повређено је у координисаном нападу Израела, када су пејџери за комуникацију експлодирали на њима, јављају светски медији.

17. 09. 2024. у 16:34

КУПИЛА САМ СЕБИ ПРСТЕН ПРЕ РОЂЕНДАНА, НЕ ЗНАМ ХОЋУ ЛИ ГА ДОЧЕКАТИ: Ведрана Рудан о борби са раком

"КУПИЛА САМ СЕБИ ПРСТЕН ПРЕ РОЂЕНДАНА, НЕ ЗНАМ ХОЋУ ЛИ ГА ДОЧЕКАТИ": Ведрана Рудан о борби са раком

ХРВАТСКА књижевница Ведрана Рудан открила је недавно да болује од рака, након чега је оперисана. Иако се једно време није оглашавала о болести, сада је у свом блогу описала како се осећа.

17. 09. 2024. у 10:15

Коментари (0)

КАКВА РЕАКЦИЈА! Милош Биковић обавестио Русе, а они овако реаговали на то што је Немања Мајдов суспендован јер се крстио