КРЕМ ЧОРБА ОД ПРАЗИЛУКА СА ЋУФТАМА: Укус који вас неће оставити равнодушним
Нећете се постидети ако ово јело будете послужили гостима.
Састојци:
- 2 средња празилука
- 1 чен белог лука
- 100 мл белог вина
- 400 мл супе од коцке
- 150 мл неутралне павлаке
- 2 парчета хлеба
- 350 г млевеног меса
- 1 кашичица алеве паприке
- 1 јаје
- 200 г крем-сира
- со, бибер
Припрема:
1. Празилук очистити, преполовити и опрати. Исецкати га на комадиће. Загрејати мало уља, додати празилук и ситно исецкан бели лук и пржити да празилук омекша. Додати вино, супу и павлаку и кувати око 15 минута.
2. За ћуфтице потопити хлеб у мало воде. Оцедити га, додати у месо заједно с алевом паприком и јајетом. Посолити и побиберити и обликовати мале ћуфтице. Испржити их на мало уља да порумене са свих страна.
3. Пржене ћуфте додати у чорбу и кувати око 10 минута. На крају умешати и крем-сир. Добро промешати да се сир истопи и склонити с ватре.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СТРАШНИ СНИМЦИ ИЗ ЛИБАНА, КРВИ НА СВЕ СТРАНЕ: Преко 1.000 бораца Хезболаха повређено када су им експлодирали пејџери (ВИДЕО)
ПРЕКО 1.000 бораца либанске милитантне групе Хезболах повређено је у координисаном нападу Израела, када су пејџери за комуникацију експлодирали на њима, јављају светски медији.
17. 09. 2024. у 16:34
"КУПИЛА САМ СЕБИ ПРСТЕН ПРЕ РОЂЕНДАНА, НЕ ЗНАМ ХОЋУ ЛИ ГА ДОЧЕКАТИ": Ведрана Рудан о борби са раком
ХРВАТСКА књижевница Ведрана Рудан открила је недавно да болује од рака, након чега је оперисана. Иако се једно време није оглашавала о болести, сада је у свом блогу описала како се осећа.
17. 09. 2024. у 10:15
НАША ПОЗНАТА ПЕВАЧИЦА ДОЖИВЕЛА ТЕШКУ САОБРАЋАЈКУ: Лекари констатовали њену смрт, а онда се десило чудо (ФОТО)
РЕАНИМИРАЛИ је три пута, била у коми 45 дана са 22 прелома.
17. 09. 2024. у 14:53
Коментари (0)