СРЕМАЧКА ГУЛАШ ЧОРБА: Фантастичан рецепт који морате пробати

Новости онлине

03. 09. 2024. у 13:00

Укусна и пикантна чорба која ће вам се свидети на први залогај.

СРЕМАЧКА ГУЛАШ ЧОРБА: Фантастичан рецепт који морате пробати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1/2 кг говедине
  • пар сремских кобасица
  • 3 главице црног лука 
  • кашичица млевене паприке
  • 4 кромпира
  • 4 кашике милерама
  • 1 кашика парадајз пиреа
  • 1 кашика масти
  • вегета, со
  • 1 љута паприка
  • бибер у зрну

Припрема: 

Ситно исецкајте лук, па га пропржите на масти да порумени. Додајте месо исецкано на коцке и пржите мешајући док месо не промени боју. Посолите, додајте вегету и поспите млевеном паприком, па налијте врућом водом. Кад проври, додајте парадајз пире, комаде кобасице, бибер и целу љуту паприку. Кувајте док месо не омекша, па убаците кромпир исечен на коцкице. Кад кромпир омекша, умешајте милерам и одмах скините са ватре.

Служите топло, са домаћим хлебом.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

НЕМА ВИШЕ МИРА Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом