ОСВЕЖАВА БОЉЕ ОД СЛАДОЛЕДА: Хладна и слатка шампањ супа, брзо се спрема, а идеална је за високе температуре

Бојана Јовановић

01. 09. 2024. у 09:30

СУДЕЋИ по прогнози лето нас неће скоро напустити, па је време да размислимо о још неким хладним посластицама.

ОСВЕЖАВА БОЉЕ ОД СЛАДОЛЕДА: Хладна и слатка шампањ супа, брзо се спрема, а идеална је за високе температуре

Фото Shutterstock

Ми вам предлажемо ову слатку супу, која се брзо спрема, а идеална је и као хладни дезерт.

 

Потребно је:

- мања лубеница
- 300 г смрзнутих јагода
- 400 мл сока од јабука
- 500 мл леденог шампањца
- смеђи шећер, по укусу

За украс:
- листићи свеже нане

Припрема шампањ супе од лубеница

Лубеницу одвојите од коре и извадите јој семенке, па је исеците на ситније коцке. Пребаците их у дубљу чинију, са све соком који су пустиле. Јагоде допола одмрзните, исеците на кришке и помешајте са коцкицама лубенице. По укусу поспите са мало смеђег шећера и промешајте. Затим воће прелијте соком од јабука, додајте шампањац, прмешајте и сипајте у тањире. Сваку порцију ове хладне воћне супе, приликом сервирања, украсите листићима свеже нане.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Ова девојка је шокирала све понашањем на Светском првенству, а њена земља је сад повукла невероватан потез