ОСВЕЖАВА БОЉЕ ОД СЛАДОЛЕДА: Хладна и слатка шампањ супа, брзо се спрема, а идеална је за високе температуре
СУДЕЋИ по прогнози лето нас неће скоро напустити, па је време да размислимо о још неким хладним посластицама.
Ми вам предлажемо ову слатку супу, која се брзо спрема, а идеална је и као хладни дезерт.
Потребно је:
- мања лубеница
- 300 г смрзнутих јагода
- 400 мл сока од јабука
- 500 мл леденог шампањца
- смеђи шећер, по укусу
За украс:
- листићи свеже нане
Припрема шампањ супе од лубеница
Лубеницу одвојите од коре и извадите јој семенке, па је исеците на ситније коцке. Пребаците их у дубљу чинију, са све соком који су пустиле. Јагоде допола одмрзните, исеците на кришке и помешајте са коцкицама лубенице. По укусу поспите са мало смеђег шећера и промешајте. Затим воће прелијте соком од јабука, додајте шампањац, прмешајте и сипајте у тањире. Сваку порцију ове хладне воћне супе, приликом сервирања, украсите листићима свеже нане.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)