ЧОРБА ОД БАТАТА И ЈАБУКЕ: Пуна је витамина и идеална за топле дане
Батат је слатки кромпир из Јужне Америке и веома је здрав. Богат је угљеним хидратима и витаминима, а има мало масти.
Састојци:
- 300 г батата
- 150 г јабука
- 1 црни лук
- 100 мл јогурта
- 2 кашике карија
- ½ шоље бујона од поврћа
- ½ шоље свеже цеђеног сока од јабуке
- 1 кашичица свежег сецканог першуна
- 1 кашика маслиновог уља
Припрема:
Очистите јабуке и кромпир. Батат исецкајте на колутове, а јабуке на кришке и ставити у микроталасну осам минута да омекшају или у рерну на 180 степени, али је потребно више времена. У шерпи, на загрејаном уљу продинстајте исецкан црни лук са каријем док лук не омекша. Додајте бујон (или воду) и кад проври, смањите температуру на најмању, па кувајте још пет минута. Помешајте са јабукама и бататом и уситните штапним миксером да добијете кремасту смесу. Ставите на шпорет и док се динста додајте постепено сок од јабуке. Посолите по укусу и оставите да проври. Склоните са шпорета, додајте јогурт и измешајте. Послужите посуто першуном. (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОТАЖ ОД ШАРГАРЕПЕ И ПАРАДАЈЗА: Укусан, а богат поврћем и здрав
18. 04. 2024. у 13:00
ЧОРБА ОД КОПРИВЕ: Здрава и укусна, може и посна, а притом се једноставно прави
19. 03. 2024. у 15:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)