САЛАТА СА ПЕЧЕНИМ КРОМПИРИЋИМА И ПАПРИКОМ: Пуноћа кромпира и укус паприке се изврсно уклапају

Новости онлине

12. 08. 2024. у 13:11

Салата са печеним кромпирићима и паприком је довољна као оброк за себе.

САЛАТА СА ПЕЧЕНИМ КРОМПИРИЋИМА И ПАПРИКОМ: Пуноћа кромпира и укус паприке се изврсно уклапају

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 5 кромпира
  • 2 црвене паприке
  • љубичасти лук
  • першун
  • со и малсиново уље, по укусу

За сос:

  • 1 кашичица туцане паприке
  • 1 кашичица црвене паприке у праху
  • 1 кашичица парадајз пасте
  • 1 чен белог лука
  • 1 кашичица шећера
  • 1 кашика балзамико сирћета
  • со
  • маслиново уље

Припрема:

За ову салату, кромпир ољуштите и исецкајте на коцкице, помешајте га са сољу и маслиновим уљем и ставите у рерну загрејану на 190 степени. Пеците га око пола сата. Кромпир извадите из рерне и ставите у дубоку чинију.

Додајте ситно сецкани црни лук и паприке исечене на тракице. Комбинујте све састојке потребне за сос у малој тегли, протресите је и прелијте салату. Промешајте и сервирајте.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ТУРНЕЈА ЈК У МИНУСУ Нема ништа од зараде: Уложила сам све што сам стекла за 30 година, зато сам са фановима у плусу