КРЕМ ЧОРБА ОД ТИКВИЦА И ШАРГАРЕПЕ: Лаган и окрепљујућ оброк

Новости онлине

10. 08. 2024. у 07:00

Врло укусна, ароматична, окрепљујућа и јефтина крем чорба, која може да буде цео оброк.

КРЕМ ЧОРБА ОД ТИКВИЦА И ШАРГАРЕПЕ: Лаган и окрепљујућ оброк

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 2 кашичице маслиновог уља
  • 1 средњи лук, ситно исецкан
  • 450 г шаргарепе, ољуштене и исечене
  • 450 г тиквица, неољуштених и исечених
  • 2 кашичице карија у праху
  • 450 мл пилећег бујона
  • 30 г першуна, сецканог

Припрема:

Како бисте направили крем чорбицу прво загрејте маслиново уље у лонцу за супу на средњој ватри. Пржите лук у лонцу 5 минута. Додајте шаргарепу и тиквице, а затим кари у праху.

Мешајте 1 до 2 минута. Додајте пилећи бујон. Пустите да проври, а затим смањите ватру и кувајте 20 минута док поврће не омекша. Додајте сецкани першун. Пребаците супу у блендер и блендирајте док не постане глатка. Сервирајте и уживајте!

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА: Важност енергетске ефикасности