КРЕМ СУПА ОД БЕЛОГ ЛУКА: Здраво и укусно
Јединствено јело које даје очаравајући укус.
Састојци:
- 10 ченова белог лука
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 мањи кромпир
- пола шаргарепе
- 2 кашике путера
- 1 већа главица црног лука
- 2 кашичице тимијана
- 500 л пилећег бујона
- 100 мл павлаке за кување
- мало соли
- мало бибера
- мало ренданог пармезана
Припрема:
Вече пре него што почнете да спремате супу, ољуштите бели лук, ставите га у мању ватросталну тепсију и прелијте са две кашике маслиновог уља, уз мало соли и бибера. Тако пеците на 180 степени око 45 минута. Када буде готово, оставите да се охлади на собној температури у пластичној чинији.
Сутрадан, у дубљој шерпи на путеру издинстајте ситно сецкан црни лук са мало тимијана све док лук не постане провидан. Потом додајте исечени бели лук и пустите да се мириси сједине. Кромпир ољуштите и исеците на мање комаде, па убаците у шерпу са луком па одмах налијте пилећи бујон. Оставите да се све крчка око 20 минута, па онда извадите кромпир и печени бели лук. Када се кромпир и бели лук мало прохладе, изблендајте их (блендер или штапни миксер), па их у облику пиреа вратите у шерпу.
Када се све сједини и пусти мирисе, додајте павлаку за кување и зачините ако буде било потребе. Морате мешати за случај да је температура рингле јака, да се павлака не би угрудвала.
На крају, пред сам крај додајте рендани пармезан и по жељи ако волите пар капи сока од лимуна. Приликом сервирања, у тањир супе у средину можете убацити крутоне.
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИТАЛИЈАНСКА СУПА СА ЋУФТАМА: Развеселите своја чула овом гурманском рапсодијом
12. 07. 2024. у 14:05
(МАПА) РУСИ СИЛОВИТО НАДИРУ: Нису оволико напредовали од првих дана рата - заузели територију величине Сингапура
РУСКА војска је у новембру остварила напредак од 725 квадратних километара, што је највећи напредак у једном месецу још од марта 2022. и првих недеља рата, према анализи агенције АФП заснованој на подацима америчког Института за проучавање рата (ISW).
02. 12. 2024. у 16:10
ШОЛЦ САМ ВУКАО ТАЈАНСТВЕНИ ПРТЉАГ: Више од доласка у Кијев јавност занима - Шта то има у коферу? (ФОТО/ВИДЕО)
ОД САМОГ доласка Олафа Шолца у Кијев, јавност је више заинтригирало то што је немачки канцелар из воза у главном граду Украјине изашао тако што је сам "вукљао" лични пртљаг.
02. 12. 2024. у 15:51
КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција
ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.
02. 12. 2024. у 13:23
Коментари (0)