ЗДРАВА КИНЕСКА САЛАТА: Садржи специјалан кинески купус бок чој који је здравији од обичног
Кинези су познати као дуговечан народ, а исхрана је један од главних разлога за то. Бок чој, главни састојак овог јела, врста је кинеског купуса који је пребогат витаминима А и Ц.
Састојци:
- 2 главице бок чоја
- 1 црвена паприка бабура
- 2 чена белог лука
- 50 г индијског ораха
- 1 цм свежег корена ђумбира
- 2 кашике соја соса
- 1 кашика сусама
- 1 кашичица шећера
- 1/4 кашике соли или по укусу
- 1/4 чаше воде
- уље
- со, бибер
Припрема:
Бок чој је врста кинеског купуса а чест је састојак азијских јела. Најчешће се користи за чорбе али је одличан и у салати.
Главице бок чоја оперите, осушите и исеците по дужини.
Паприку пресеците напола, очистите од семенки и петељке и исеците на трачице.
Ђумбир ољуштите и нарендајте, а бели лук и индијски орах исецкајте што ситније.
На загрејаном уљу пржите ђумбир и бели лук око минут, додајте бок чој, паприке и након пар минута - соја сос. Кад омекша склоните и поспите сусамом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КУПУС САЛАТА КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Једноставан рецепт који ће вас одушевити
25. 07. 2024. у 17:16
САЛАТА ОД ЛЕБЛЕБИЈА И АВОКАДА: Готова за тили час, а освежава као ниједна до сада
23. 07. 2024. у 11:00
ЛЕТЊА ОБРОК САЛАТА СА ТУЊЕВИНОМ И ЦЕЛЕРОМ: Комбинација укуса која осваја
18. 07. 2024. у 15:00
САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ПОВРЋА: Фантастично укусна, може заменити оброк
24. 07. 2024. у 10:22
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)