ПИЛЕЋА СУПА: Незаменљива супа за сва времена

Новости онлине

29. 07. 2024. у 15:00

Бистра пилећа супа са поврћем може да се припреми у већој количини и да се једе пар дана.

ПИЛЕЋА СУПА: Незаменљива супа за сва времена

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1,5 кг целог пилета
  • 4 шаргарепе, преполовљене
  • 4 стабљике целера, преполовљене
  • 1 велики лук, преполовљен
  • со и бибер по укусу
  • 1/2 пилеће коцке

Припрема:

Како бисте направили ову пилећу супу, убаците пилетину, шаргарепу, целер и лук у велики лонац за супу, додајте довољно хладне воде да прекрије све. Пустите да прокључа на средњој ватри. Смањите топлоту и кувајте непокривено док месо не отпадне са кости, око 90 минута.

Скидајте пену повремено, по потреби. Извадите пилетину из лонца и оставите да одстоји док се довољно не охлади, исецкајте месо на комаде, а кожу и кости баците. Процедите поврће, одвојите бујон, исперите лонац за супу и вратите бујон у лонац. Поврће исецкајте на мање комаде, вратите сецкану пилетину и поврће у лонац. Грејте супу док се не загреје па зачините сољу, бибером и пилећом коцком, по укусу.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОДМАХ РЕШИТЕ ТО Вучићу пришао мештанин Доње Трешњице, председник муњевито реаговао (ФОТО)

"ОДМАХ РЕШИТЕ ТО" Вучићу пришао мештанин Доње Трешњице, председник муњевито реаговао (ФОТО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић борави у посети Подрињу где разговара са грађанима, учествује у разним догађајима и обилази више села, градова и општина.

06. 09. 2024. у 20:12

ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)

ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)

РУСИЈА је гађала данас Харков са најмање десет ракета типа Искандер и С-300/400, након великог, ноћног напада Украјине беспилотним летелицама на 15 руских региона, укључујући Москву, преносе украјински медији.

01. 09. 2024. у 15:01

ОТАЦ ПРЕДРАГ ОБЈАСНИО: Никада не треба рећи Прими моје саучешће ожалошћеном

ОТАЦ ПРЕДРАГ ОБЈАСНИО: Никада не треба рећи "Прими моје саучешће" ожалошћеном

ПРАВОСЛАВНИ свештеник Предраг Поповић, који је познат по својим јавним иступима у којима дели с верницима хришћанска начела и мудрости, је коментарисао зашто приликом смртног случаја не би требало ожалошћенима говорити "Прими моје саучешће".

08. 09. 2024. у 09:39

Коментари (0)

ОТИШАО ИЗ ПАРТИЗАНА, ПА ОТВОРИО ДУШУ: Салдања открио како су га покрали у Србији