ЧОРБА ОД ТИКВИЦА: Најбољи оброк за врео летњи дан
Тиквице су поврће које има широку примену у већини кухиња света, па тако и у српским јелима. Један од најбољих начина да их искористите јесте и чорба од тиквица, која обилује витаминима и изузетно је здрава.
Састојци:
- 500 г тиквица
- 50 мл уља
- 1 главица лука
- 150 г шаргарепе
- 600 мл воде
- 350 мл млека
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 кашичица мирођије
- со, бибер
Припрема:
Тиквице, шаргарепу, црни лук и кромпир ољуштите, па исеците на ситне коцкице.
У већу шерпу сипајте уље и ставите лук да се динста, а затим додајте остало поврће, као и со и бибер.
Када поврће омекша сипајте воду и промешајте све заједно, па кувајте на јачој ватри док не проври, а затим смањите температуру и оставите да се крчка 20 минута.
Блендером или штапним миксером умутите све састојке, постепено сипајте млеко и додајте мирођију, бели лук и додајте још зачина уколико има потребе.
Сервирајте уз мало препеченог хлеба.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)