ЧОРБА ОД ТИКВИЦА: Најбољи оброк за врео летњи дан

Новости онлине

26. 07. 2024. у 17:00

Тиквице су поврће које има широку примену у већини кухиња света, па тако и у српским јелима. Један од најбољих начина да их искористите јесте и чорба од тиквица, која обилује витаминима и изузетно је здрава.

ЧОРБА ОД ТИКВИЦА: Најбољи оброк за врео летњи дан

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г тиквица
  • 50 мл уља
  • 1 главица лука
  • 150 г шаргарепе
  • 600 мл воде
  • 350 мл млека
  • 1 кашичица белог лука у праху
  • 1 кашичица мирођије
  • со, бибер

Припрема:

Тиквице, шаргарепу, црни лук и кромпир ољуштите, па исеците на ситне коцкице.
У већу шерпу сипајте уље и ставите лук да се динста, а затим додајте остало поврће, као и со и бибер.

Када поврће омекша сипајте воду и промешајте све заједно, па кувајте на јачој ватри док не проври, а затим смањите температуру и оставите да се крчка 20 минута.
Блендером или штапним миксером умутите све састојке, постепено сипајте млеко и додајте мирођију, бели лук и додајте још зачина уколико има потребе.
Сервирајте уз мало препеченог хлеба.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

ЂОКОВИЋ ЈЕ КРИВ: Холгер Руне открио непознате детаље о Новаку!