РЕЦЕПТ ЗА УКИСЕЉЕНЕ ТИКВИЦЕ: Најбољи рецепт за киселе тиквице

Новости онлине

26. 07. 2024. у 15:00

Ако желите да пробате нешто необично и веома укусно, онда је овај рецепт за укисељен тиквице баш за вас! Од тиквица можете да припремате разноврсна јела, а ми предлажемо да их служите за прилог или као салату.

РЕЦЕПТ ЗА УКИСЕЉЕНЕ ТИКВИЦЕ: Најбољи рецепт за киселе тиквице

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 тиквице 
  • 1/2 кашичице шећера 
  • 1 кашичица соли 
  • 1 чен белог лука 
  • парченце ђумбира 
  • 1/3 кашичице бибера 
  • 1 кашичица слатке паприке 
  • 1 кашика јабуковог сирћета 
  • 3-4 кашике уља 
  • 1 кашика сенфа 
  • 3 кашике вреле воде 
  • 1 веза мирођије 

Припрема:

Тиквице добро оперите, па исеците на колутове. Ставите их у кесу за печење. У посуди помешајте рендани бели лук и ђумбир, со, бибер, шећер, слатку паприку, сирће, уље, сенф и врелу воду. Добро промешајте, па прелијте тиквице. Додајте сецкану мируђију и затворите кесу и добро протресите. Ставите кесу 20 минута у фрижидер и онда можете да сервирате.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА: Важност енергетске ефикасности