РЕЦЕПТ ЗА УКИСЕЉЕНЕ ТИКВИЦЕ: Најбољи рецепт за киселе тиквице
Ако желите да пробате нешто необично и веома укусно, онда је овај рецепт за укисељен тиквице баш за вас! Од тиквица можете да припремате разноврсна јела, а ми предлажемо да их служите за прилог или као салату.
Састојци:
- 2 тиквице
- 1/2 кашичице шећера
- 1 кашичица соли
- 1 чен белог лука
- парченце ђумбира
- 1/3 кашичице бибера
- 1 кашичица слатке паприке
- 1 кашика јабуковог сирћета
- 3-4 кашике уља
- 1 кашика сенфа
- 3 кашике вреле воде
- 1 веза мирођије
Припрема:
Тиквице добро оперите, па исеците на колутове. Ставите их у кесу за печење. У посуди помешајте рендани бели лук и ђумбир, со, бибер, шећер, слатку паприку, сирће, уље, сенф и врелу воду. Добро промешајте, па прелијте тиквице. Додајте сецкану мируђију и затворите кесу и добро протресите. Ставите кесу 20 минута у фрижидер и онда можете да сервирате.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КУПУС САЛАТА КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Једноставан рецепт који ће вас одушевити
25. 07. 2024. у 17:16
САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ПОВРЋА: Фантастично укусна, може заменити оброк
24. 07. 2024. у 10:22
САЛАТА СА ГАМБОРИМА И МАНГОМ: Фантастична салата која ће вас одушевити укусом
05. 07. 2024. у 07:17
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)