ЧОРБА ОД ЦВЕКЛЕ, ШАРГАРЕПЕ И ЂУМБИРА: Уколико желите да направите здрав, а укусан оброк, овај рецепт је одличан избор
Кремаста чорба од цвекле и шаргарепе ће телу обезбедити довољну количину витмина и минерала, а самим тим и ојачати имуни систем.
Састојци:
- 3 кашике маслиновог уља
- 500г шаргарепе
- 500г цвекле
- 1 црвени лук (или празилук)
- 1,7 литара воде
- 1 кисела јабука (или кромпир, целер, пашканат)
- 1 кашичица соли
- млевени бибер
- 3цм корена ђумбира или 1/2 кашичице ђумбира у праху
- сок од пола лимуна
Припрема:
На маслиновом уљу пропржите ситно исецкан лук. За то време ољуштите шаргарепу и исеците је на коцкице, а затим и цвеклу. Дужина кувања зависи од тога колико је крупно исечено поврће.
Пржите пар минута шаргарепу и цвеклу са луком (празилуком) уз повремено мешање. Затим сипати топлу воду и смањити температуру, чорби додати исечену јабуку или кромпир и ђумбир ако користите свеж. Кувати 30-ак минута док се поврће не раскува па склонити са ватре.
Прохладити мало поврће пре стављања у блендер. Изблендирајте масу и вратите у шерпу. Зачините са соли, бибером, лимуновим соком (и ђумбиром у праху). Чорбу служити топлу мада је одлична и хладана.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)