САЛАТА ОД ЛЕБЛЕБИЈА И АВОКАДА: Готова за тили час, а освежава као ниједна до сада

Новости онлине

23. 07. 2024. у 11:00

Без меса и уз пуно правилно одабраног поврћа можете направити брзи ручак који не захтева никакво додатно подгрејавање, а пружиће нам све потребно – баш као што се и очекује од лаганих летњих јела.

САЛАТА ОД ЛЕБЛЕБИЈА И АВОКАДА: Готова за тили час, а освежава као ниједна до сада

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • леблебије лименка
  • краставац 1 већи
  • авокадо 2 средња
  • чери парадајз 3 шољице (од 2 дцл)
  • црвени лук пола
  • зелене маслине пола шољице
  • першун мало 

За прелив:

  • маслиново уље ¼ шољице
  • сенф 1 кашичица
  • оригано ½ кашичице
  • босиљак ½ кашичице
  • сок од лимуна 2 кашичице
  • јабуково или винско сирће 2 кашике
  • со по укусу
  • бибер по укусу   

Припрема:

Припремите и насецкајте сво поврће, оцедите сланутак и очистите авокадо. У великој посуди помешајте састојке за салату: авокадо насецкан на коцкице, парадајз насецкан на коцкице, зачинско биље, маслине ако стављате, краставац нарезан на коцкице, нарезани црвени лук, оцеђена леблебија и сецкани першун. У средњој посуди помешајте састојке за прелив. Прелив прелити преко салате, промешајте да се добро сједините и послужите. Можете је јести самостално или уз хлеб или крекере по жељи.    

(superrecepti/žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МАЛИ БИОСКОП У МАЛОМ ГРАДУ: Фондација Mozzart помогла рад биоскопа „Cinema Punto“ у Шиду