ХЛАДНА СУПА ОД ТРЕШАЊА ИЛИ ВИШАЊА: Јело које морате пробати овог лета

Новости онлине

18. 07. 2024. у 14:35

Ако желите да обогатите свој летњи јеловник нечим новим и необичним, ова окрепљујућа, хладна супа је баш то што вам треба. У зависности од тога користите ли вишње или трешње, биће слатка или слатко-кисела, а у сваком случају – божанствена! Ми вам данас представљамо верзију хладне супе за коју можете бирати хоћете ли користити вишње или трешње, а посебан укус дају црно вино и јогурт.

ХЛАДНА СУПА ОД ТРЕШАЊА ИЛИ ВИШАЊА: Јело које морате пробати овог лета

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 5 шоља воде
  • ½ шоља шећера
  • ¼ кашичице соли
  • ½ шоља црног вина
  • рендана кора половине лимуна
  • 230 г вишања или трешања (ако стављате трешње, сипајте мање шећера)
  • 1 шоља густог јогурта

Припрема:

Очистите трешње или вишње и ставите их у чинију, а коштице у шерпу.
Налијте воду у ланац, преко коштица, па укључите да се греје до кључања. Кад прокључа, смањите на средњу ватру, па кувајте још пет минута и потом извадите коштице из воде.
У воду додајте шећер, црно вино, со и лимунову корицу, па поново прокувајте на средње јакој ватри око пет минута.
Потом додајте вишње или трешње и пустите да проври, па смањите на тиху ватру и оставите да се крчка око пет минута. Склоните с ватре.
Сипајте у велику чинију јогурт, па у то умешајте течност из супе кад престане да кључа. Мутите енергично док не добијете компактну, глатку смесу. Кад се охлади, ставите у фрижидер.
Пре сервирања поново промешајте или умутите, јер ће се јогурт одвојити од течности.
Украсите свежим вишњама или трешњама.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА: Важност енергетске ефикасности