БОРАНИЈА САЛАТА СА МАЈОНЕЗОМ: Ароматичан и освежавајући оброк за вреле дане
Одушевиће и оне који не воле боранију.
Састојци:
За боранију:
- 500 г свеже бораније
- 2 литра воде
- 1 кашичица соли
За мајонез:
- 1 жуманце
- 1 кашичица сенфа
- 300 мл сунцокретовог уља
- со
- лимунов сок
- 30 мл минералне воде
- 3 чена белог лука
Припрема:
Оперите добро боранију па јој исеците крајеве. Ставите је у лонац са сланом водом и прокувајте, 5 до 7 минута, тј.док не омекша. Онда је оцедите и исперите хладном водом. Оставите је у цедиљки да се потпуно прохлади. Испасирајте бели лук па га ставите у теглу. Преко додајте жуманце, сенф и мало соли. Миксером сједините, па сипајте уље.Мешајте лагано па појачавајте брзину миксера. Додајте мало свеже цеђеног лимуновог сока. На крају, лагано додајте минералну воду. Боранију додајте у теглу са мајонезом. Промешајте добро, посолите и побиберите и оставите у фрижидер сат времена да се охлади. Поспите салату сецканом мирођијом. Пријатно!
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)