БОРАНИЈА САЛАТА СА МАЈОНЕЗОМ: Ароматичан и освежавајући оброк за вреле дане

Новости онлине

17. 07. 2024. у 17:00

Одушевиће и оне који не воле боранију.

БОРАНИЈА САЛАТА СА МАЈОНЕЗОМ: Ароматичан и освежавајући оброк за вреле дане

Foto: Shutterstock

Састојци:

За боранију:

  • 500 г свеже бораније
  • 2 литра воде
  • 1 кашичица соли

За мајонез:

  • 1 жуманце
  • 1 кашичица сенфа
  • 300 мл сунцокретовог уља
  • со
  • лимунов сок
  • 30 мл минералне воде
  • 3 чена белог лука

Припрема:

Оперите добро боранију па јој исеците крајеве. Ставите је у лонац са сланом водом и прокувајте, 5 до 7 минута, тј.док не омекша. Онда је оцедите и исперите хладном водом. Оставите је у цедиљки да се потпуно прохлади. Испасирајте бели лук па га ставите у теглу. Преко додајте жуманце, сенф и мало соли. Миксером сједините, па сипајте уље.Мешајте лагано па појачавајте брзину миксера. Додајте мало свеже цеђеног лимуновог сока. На крају, лагано додајте минералну воду. Боранију додајте у теглу са мајонезом. Промешајте добро, посолите и побиберите и оставите у фрижидер сат времена да се охлади. Поспите салату сецканом мирођијом. Пријатно!  

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О УЖАСНОМ СНИМКУ КОЈИ ЈЕ СВЕ ЗАПРЕПАСТИО: Девојчица није заслужила батине (ВИДЕО)