ЛЕТЊЕ ОСВЕЖЕЊЕ: Рецепт за потаж од тиквица и грашка

Новости онлине

16. 07. 2024. у 19:00

Потаж од тиквица и грашка се прави са шаком нане и поточарке, које му дају арому лета.

ЛЕТЊЕ ОСВЕЖЕЊЕ: Рецепт за потаж од тиквица и грашка

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • комадић путера
  • три млада лука, сецкана
  • 3 тиквице, сецкане
  • 200 г грашка
  • 900 мл врућег повртног бујона
  • 85 г поточарке
  • шака нане
  • 2 кашике јогурта, плус додатак за сервирање

Припрема:

За потаж од тиквица и грашка у тигању загрејте путер или уље, додајте млади лук и тиквице и добро промешајте. Поклопите и пржите 3 минута, додајте грашак и бујон и вратите да проври. Покријте и динстајте још 4 минута, а затим склоните са ватре и умешајте поточарку и нану док не усахну.

Изблендирајте додајући јогурт. Вратите у тигањ, па додајте зачине по укусу. Сервирајте хладно, преливено додатним јогуртом.

Потаж од тиквица и грашка је толико ароматичан због зачинског биља, припремаћете га сваког лета.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХОРОР: Александар (39) бацио жену и бебу кроз прозор, Милена (36) и дете остали на месту мртви - незапамћена трагедија у Москви

ХОРОР: Александар (39) бацио жену и бебу кроз прозор, Милена (36) и дете остали на месту мртви - незапамћена трагедија у Москви

НЕЗАПАМЋЕНА трагедија догодила се данас у Москви када је Александар Л. (39) кроз прозор свог стана гурнуо супругу Милену Л. (36) и њиховог новорођеног сина.

25. 08. 2024. у 14:06

Коментари (0)

РАДОВАО СЕ ПРЕ ВРЕМЕНА? Јаник Синер можда усред Ју-Ес опена буде избачен из тениса?!