ИТАЛИЈАНСКА СУПА СА ЋУФТАМА: Развеселите своја чула овом гурманском рапсодијом
Италијанска супа са ћуфтама и поврћем се још назива и свадбеном. Ова класична супа има сличне састојке као и пилећа, али се прави са укусним домаћим ћуфтама. Ћуфте су препуне зачинског биља и зачина који дају додатни укус супи и чине овај рецепт посебним.
Састојци:
За ћуфте:
- 30 г презла
- 30 г ренданог пармезана
- 1/2 кашичице мешавине сувих зачина
- 1/8 кашичице соли
- 1/8 кашичице бибера
- 450 г млевеног мешаног меса
- 1 велико јаје
За супу:
- 1 жути лук
- 2 чена белог лука
- 3 шаргарепе
- 3 стабљике целера
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 кашичица мешавине сувих зачина
- 750 г пилећег бујона
- 60 г тестенине за супу
- 500 г свежег спанаћа
Припрема:
Почните са прављењем ћуфти. У чинији помешајте презле, пармезан, мешавину сувих зачина, со и бибер. Додајте мешавину млевеног меса, мешавину презла и јаје у велику посуду и рукама их помешајте док се не сједине. Поделите и обликујте смесу у 32 мале ћуфте. Оставите ћуфте са стране.
Црни лук, шаргарепу и целер ситно исецкајте, а бели лук измељите. Сипајте маслиново уље у велики лонац за супу и загрејте на средњој температури. Убаците лук и бели лук и пржите док лук не омекша. Додајте шаргарепу и целер и наставите да пржите још неколико минута, или док целер не почне да омекшава.
Додајте мешавину сувих зачина и пилећи бујон у супу, промешајте да се сједине, а затим ставите поклопац и прокувајте. Када супа прокључа, додајте ћуфте у супу и наставите да кувате док се ћуфте не скувају (око 10 минута). Додајте тестенину за супу и наставите да кувате док тестенина не омекша (око 7 минута). На крају умешајте свеж спанаћ док не усахне. Уживајте!
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)