ИТАЛИЈАНСКА СУПА СА ЋУФТАМА: Развеселите своја чула овом гурманском рапсодијом

Новости онлине

12. 07. 2024. у 14:05

Италијанска супа са ћуфтама и поврћем се још назива и свадбеном. Ова класична супа има сличне састојке као и пилећа, али се прави са укусним домаћим ћуфтама. Ћуфте су препуне зачинског биља и зачина који дају додатни укус супи и чине овај рецепт посебним.

ИТАЛИЈАНСКА СУПА СА ЋУФТАМА: Развеселите своја чула овом гурманском рапсодијом

Foto: Shutterstock

Састојци:

За ћуфте:

  • 30 г презла
  • 30 г ренданог пармезана
  • 1/2 кашичице мешавине сувих зачина
  • 1/8 кашичице соли
  • 1/8 кашичице бибера
  • 450 г млевеног мешаног меса
  • 1 велико јаје

За супу:

  • 1 жути лук
  • 2 чена белог лука
  • 3 шаргарепе
  • 3 стабљике целера
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 кашичица мешавине сувих зачина
  • 750 г пилећег бујона
  • 60 г тестенине за супу
  • 500 г свежег спанаћа

Припрема:

Почните са прављењем ћуфти. У чинији помешајте презле, пармезан, мешавину сувих зачина, со и бибер. Додајте мешавину млевеног меса, мешавину презла и јаје у велику посуду и рукама их помешајте док се не сједине. Поделите и обликујте смесу у 32 мале ћуфте. Оставите ћуфте са стране.

Црни лук, шаргарепу и целер ситно исецкајте, а бели лук измељите. Сипајте маслиново уље у велики лонац за супу и загрејте на средњој температури. Убаците лук и бели лук и пржите док лук не омекша. Додајте шаргарепу и целер и наставите да пржите још неколико минута, или док целер не почне да омекшава.

Додајте мешавину сувих зачина и пилећи бујон у супу, промешајте да се сједине, а затим ставите поклопац и прокувајте. Када супа прокључа, додајте ћуфте у супу и наставите да кувате док се ћуфте не скувају (око 10 минута). Додајте тестенину за супу и наставите да кувате док тестенина не омекша (око 7 минута). На крају умешајте свеж спанаћ док не усахне. Уживајте!

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ОСИГУРАЈМО ВАШ УСПЕХ ЗАЈЕДНО!