ОБРОК САЛАТА ОД МЛАДОГ КРОМПИРА И СЛАНИНЕ: Нећете моћи да јој одолите

Новости онлине

08. 07. 2024. у 15:00

Оброк салата од младог кромпира и сланине се сервира топла, уз додатак маслиновог уља и мајонеза.

ОБРОК САЛАТА ОД МЛАДОГ КРОМПИРА И СЛАНИНЕ: Нећете моћи да јој одолите

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг младог кромпира, пресеченог на пола
  • 6 великих кришки сланине
  • 1 црвени лук, ситно исецкан
  • 6 кашика јабуковог сирћета
  • 3 кашике воде
  • 2 кашике маслиновог уље
  • 2 кашике мајонеза
  • 1 кашика сенфа
  • 1 кашичица шећера
  • со и бибер по укусу
  • 4 млада лука, насецкана на колутове

Припрема:

У великој шерпи прелијте млади кромпир водом и зачините сољу. Ставите на шпорет да проври и кувајте, 15 до 20 минута. Оцедите и оставите да се мало охлади пре него што га пребаците у велику чинију за сервирање.

У тигању на средњој ватри пржите сланину док не постане хрскава, око 8 минута. Оставите око 2 кашике масти у тигању, а сланину пребаците у тањир обложен папирним убрусом, да се оцеди. Додајте црвени лук и пржите на средњој ватри док не почне да омекшава, око 3 минута. Умешајте јабуково сирће, воду, маслиново уље, мајонез, сенф и шећер. Оставите да смеса проври, а затим искључите ватру и зачините сољу и бибером.

Умешајте млади лук и постепено сипајте мешавину преко кромпира. Измрвите сланину преко свега, промешајте и сервирајте топло.

За оброк салату можете да користите и обичан кромпир и црвени лук, у случају да немате млади. 

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О УЖАСНОМ СНИМКУ КОЈИ ЈЕ СВЕ ЗАПРЕПАСТИО: Девојчица није заслужила батине (ВИДЕО)