ПОСНА ЧОРБА ОД БАКАЛАРА: Права рибља магија

Новости онлине

06. 07. 2024. у 14:16

Брза, једноставна и апсолутно дивна посна чорба од бакалара.

ПОСНА ЧОРБА ОД БАКАЛАРА: Права рибља магија

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 600 г филета бакалара
  • 2 кромпира
  • 2 шаргарепе
  • 1 корен першуна
  • 1 црни лук
  • 150 г корена целера
  • 1 везица свежег першуна
  • 1 дл биљне павлаке за кување
  • маслиново уље
  • со, бибер                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Припрема:

Ако је риба замрзнута, одмрзните је, а свежу исеците на коцке.Кромпир добро оперите и ољуштите, те исеците на ситније коцке.Црни лук исеците на ребарца, а корен першуна и шаргарепу на штапиће. На маслиновом уљу кратко пропржите све поврће сем кромпира - прво лук па остало. Поврће исцедите од вишка уља и убаците у шерпу с водом и бакаларом. Посолите и побиберите. Кад вода проври, кувајте још 10 минута и додајте неутралну павлаку.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

АКЦИЈА ЗА КЛИМУ И ЗЕЛЕНА АГЕНДА: Кључни правци за заштиту животне средине