САЛАТА СА ГАМБОРИМА И МАНГОМ: Фантастична салата која ће вас одушевити укусом
Време је да врућине "разбијете" занимљивим јелом које представља лето - салатом са гамборима и мангом. Овај рецепт ће дефинитивно вашу трпезу учинити занимљивијом, а салата ће лако преузети све похвале за домаћина.
Састојци:
- 250 г очишћених гамбора
- 1-2 манга
- цеђена лимета
- маслиново уље
- ајсберг салата
- 1 кашика меда
- 5 листића нане
- сува зачинска паприка
- кашичица сенфа
- 1 краставац
- пола главице црвеног лука
- 2 чена белог лука
Припрема:
Гамборе проперите, па убаците у чинију.
У чинију са гамборима додајте суву зачинску паприку, пола кашичице сенфа и измлевеног белог лука. Све залијте са мало маслиновог уља.
Издинстајте мало лука и додајте гамборе, након што су одстојали око 15 минута у наведеној мешавини.
Пропржите, па склоните у чинију са стране.
Поспите мало измрвљеног кикирикија.
У чинију помешајте ајсберг салату и додајте насецкане краставчиће, нану и додајте гамборе и лук.
Затим, додајте насецкани манго.
Залијте са мало сока од лимете, медом и уљем.
Све помешајте и уживајте.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ХАВАЈСКА САЛАТА: Тако једноставна, а тако савршена, ретко ко јој може одолети...
03. 07. 2024. у 16:00
ХРСКАВО, А ТОПИ СЕ У УСТИМА: Салата од јаја и поврћа са чипсом
02. 06. 2024. у 17:00
НАЈЈЕДНОСТАВНИЈА И УКУСНА САЛАТА ОД ТИКВИЦА: Укус који иде уз свако јело
27. 05. 2024. у 11:00
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (0)