КРЕМ СУПА ОД КРОМПИРА СА СЛАНИНОМ: Испробајте овај једноставан рецепт за укусну чорбу

Новости онлине

01. 07. 2024. у 07:00

Окрепљујућа домаћа крем супа од кромпира је богата поврћем, мало пропржена сланина јој даје фину арому. Одлична за ручак или лагану вечеру.

КРЕМ СУПА ОД КРОМПИРА СА СЛАНИНОМ: Испробајте овај једноставан рецепт за укусну чорбу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 6 трака сланине, исечене на коцкице
  • 380 г ољуштеног кромпира, исеченог на коцкице
  • 1 мала шаргарепа, нарендана
  • 60 г сецканог лука
  • 1 кашика сушеног першуна
  • 1/2 кашичице соли
  • 1/2 кашичице бибера
  • 1 кашика исецканог целера
  • 400 мл пилећег бујона
  • 3 кашике вишенаменског брашна
  • 380 мл млека
  • 230 г топљеног сира, исеченог на коцкице
  • 2 млада лука, танко насецкана

Припрема:

У великом тигању пржите сланину на средњој ватри док не постане хрскава, повремено мешајући. Додајте кромпир, лук, целер, зачине и бујон и пустите да прокључа. Смањите топлоту и динстајте поклопљено, док кромпир не омекша, 10-15 минута.

Умешајте брашно и млеко док не смеса не постане глатка. Пустите да прокључа, стално мешајући, па наставите да кувате и мешате док се не згусне, око 2 минута. Умешајте сир док се не растопи. По жељи сервирајте са младим луком.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРИЧА О НАЈСТАРИЈЕМ СРПСКОМ КРСТУ КОЈИ ЖИВИ ПРЕКО 1.000 ГОДИНА: Преноси се са колена на колено и окупља људе све три вере (ВИДЕО)

ПРИЧА О НАЈСТАРИЈЕМ СРПСКОМ КРСТУ КОЈИ "ЖИВИ" ПРЕКО 1.000 ГОДИНА: Преноси се са колена на колено и окупља људе све три вере (ВИДЕО)

У НАЈНОВИЈЕМ пројекту "Новости" под називом "Другачије приче" доносимо вам ексклузивне снимке са планине Румије и причу о најстаријем српском крсту који породица Андровић из околине Бара чува више од 1.000 година.

02. 07. 2024. у 15:14

ХИТНА ПОРУКА ЛЕ ПЕНОВЕ: Макрон хоће да изврши административни државни удар

ХИТНА ПОРУКА ЛЕ ПЕНОВЕ: Макрон хоће да изврши административни државни удар

ЛИДЕРКА француске крајње деснице Марин ле Пен оптужила је данас француског председника Емануела Макрона да жури да именује највише званичнике, што она види, како је навела, као преотимање власти.

02. 07. 2024. у 14:14

Коментари (0)

ЕНГЛЕСКА ОВО УОПШТЕ НИЈЕ ОЧЕКИВАЛА! Ево шта је Новак Ђоковић рекао на Централном терену после подвига на Вимблдону