КРЕМ СУПА ОД КРОМПИРА СА СЛАНИНОМ: Испробајте овај једноставан рецепт за укусну чорбу
Окрепљујућа домаћа крем супа од кромпира је богата поврћем, мало пропржена сланина јој даје фину арому. Одлична за ручак или лагану вечеру.
Састојци:
- 6 трака сланине, исечене на коцкице
- 380 г ољуштеног кромпира, исеченог на коцкице
- 1 мала шаргарепа, нарендана
- 60 г сецканог лука
- 1 кашика сушеног першуна
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице бибера
- 1 кашика исецканог целера
- 400 мл пилећег бујона
- 3 кашике вишенаменског брашна
- 380 мл млека
- 230 г топљеног сира, исеченог на коцкице
- 2 млада лука, танко насецкана
Припрема:
У великом тигању пржите сланину на средњој ватри док не постане хрскава, повремено мешајући. Додајте кромпир, лук, целер, зачине и бујон и пустите да прокључа. Смањите топлоту и динстајте поклопљено, док кромпир не омекша, 10-15 минута.
Умешајте брашно и млеко док не смеса не постане глатка. Пустите да прокључа, стално мешајући, па наставите да кувате и мешате док се не згусне, око 2 минута. Умешајте сир док се не растопи. По жељи сервирајте са младим луком.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)