ИСТО, А ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ: Кромпир салата на грчки начин

Новости онлине

27. 06. 2024. у 16:00

Грци кромпир салату праве на сличан начин као ми, а оно што је издваја је прелив.

ИСТО, А ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ: Кромпир салата на грчки начин

Фото Shutterstock

Састојци: 

  • 1,3 кг младог кромпира 
  • 1 мањи љубичасти лук 
  • 3 млада лука 
  • 1 веза першуна 
  • 1 веза мирођије
  • 100 г маслина

За прелив:

  • 1/4 шоље винског сирћета
  • 2 кашичице сенфа
  • 1,5 кашичица оригана
  • 2 чена белог лука
  • 1,5 кашичица соли
  • 1/4 кашичице бибера
  • 1/2 шоље маслиновог уља

Припрема:

Добро оперите кромпир и ставите га у шерпу. Затим прелијте водом и посолите. Кувајте док кромпир не омекша. За млади кромпир није потребно пуно времена. У посуди помешајте сирће, сенф, оригано, бели лук, со и бибер. Полако сипајте маслиново уље, па све лепо промешајте да се састојци добро сједине. Процедите кромпир и оставите да се охлади у цедиљци. Исеците кромпир на половине и ставите га у посуду у којој ћете служити салату. Додајте сецкани љубичасти лук, као и млади лук, першун, мирођију и маслине. Све лепо промешајте, па сипајте прелив и поново промешајте. Ако је потребно, зачините још мало. 

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ДРЖАЛА ЈЕ ЊЕГОВУ ГЛАВУ У КРИЛУ ДОК ЈЕ УМИРАО: Лични живот Џеки Кенеди је био обележен трагедијама