МОЖЕ ДА СЕ ЈЕДЕ КАО ГЛАВНИ ОБРОК: Направите чорбу од поврћа и говедине, припрема се за мање од сат времена
Најукуснија чорба, савршен спој поврћа и меса.
Састојци:
- 2 кашичице маслиновог уља
- 60 г лука ситно исеченог на коцкице
- 2 шаргарепе ољуштене, исечене на коцкице
- 2 стабљике целера на танко исечене
- 250 г млевене говедине
- 1 1/2 кашичица белог лука у праху
- со и бибер по укусу
- 425 г парадајза исеченог на коцкице
- 230 мл парадајз соса
- 1 кашичица мешавине сувих зачина
- 750 мл говеђег бујона
- 90 г резанаца
- 60 г смрзнутог кукуруза
- 60 г смрзнутог зеленог пасуља
- 2 кашике свежег першуновог листа исецканог
Припрема:
Загрејте маслиново уље у великом лонцу на средње јакој ватри. Додајте лук, шаргарепу и целер у лонац. Динстајте 5-6 минута или док не омекша. Додајте млевену говедину у шерпу и зачините сољу и бибером по укусу.
Динстајте, ломећи месо кашиком, док не порумени. Додајте бели лук и пржите још 30 секунди. Додајте парадајз, парадајз сос, мешавину сувих зачина, говеђи бујон, резанце, кукуруз и пасуљ у лонац и оставите да прокључа. Кувајте 10-12 минута или док резанци не омекшају. Пробајте, посолите и побиберите по жељи. Поспите першуном и сервирајте.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОВО ЈЕ НАЈЗДРАВИЈА ЧОРБА НА СВЕТУ: Ако желите да смршате једите је 2 пута недељно
09. 06. 2024. у 07:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)