ГУСТА ЧОРБА СА СУВИМ МЕСОМ: Укус који осваја
Одличан рецепт и никад лакша припрема.

Foto: Shutterstock
- 300 г димљеног пилећег меса
- (или 300 г белог меса)
- 100 г сувог меса по жељи)
- 2 средње главице лука
- 2 парадајза (или сок)
- 100 мл црног или белог вина
- 1 паприка
- 500 г белог кромпира
- со и бибер
- уље
- першун
Припрема:
Димљену пилетину добро оперите па је кратко пробарите у води. Воду сачувајте. Ако стављате обично бело месо, ово није потребно, само месо исецкајте на коцкице.
Очистите лук и ситно га исецкајте. Издинстајте га кратко на мало уља, па спустите пилетину и кратко пропржите.
Налијте водом и кувајте двадесетак минута. Ако стављате суво месо, њега само исецкајте и додајте у чорбу.
Ољуштите кромпир, исеците на коцкице и додајте у чорбу па кувајте двадесетак минута.
Парадајз ољуштите, уситните га у блендеру па додајте у чорбу (можете користити и замрзнути или, ако немате, ставите сок од парадајза). Кувајте десетак минута.
Додајте вино, па кувајте још десет минута. Ако желите гушћу чорбу, можете извадити мало кромпира па га ситно испасирати и вратити у шерпу.
На крају, додајте мало шећера, бибера и першун. Проверите да ли треба досолити, јер је димљено месо већ слано. Можете додати и мало воде у којој сте барили димљену пилетину.
Дотерајте укус по жељи и служите са добрим интегралним хлебом и салатом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОДЛИЧАН РЕЦЕПТ ЗА РИБЉУ ЧОРБУ: Специјалитет који ни највећи гурмани не одбијају
05. 06. 2024. у 11:00

ПИЛЕЋА ЧОРБА СА КЕЛЕРАБОМ: Лагана, здрава и преукусна чорбица
31. 05. 2024. у 11:00

"СВАКИ МУШКАРАЦ ДА ПРОЂЕ ВОЈНУ ОБУКУ" НАТО држава се спрема за руски напад, циљ је војска од 500.000 људи
ПОЉСКИ премијер Доналд Туск најавио је да његова влада ради на плану за масовну војну обуку свих пунолетних мушкараца, као одговор на промене у безбедносној ситуацији у Европи.
08. 03. 2025. у 14:43

ПАКАО ЗА УКРАЈИНЦЕ У КУРСКУ НАКОН АМЕРИЧКОГ ПОТЕЗА: Десет хиљада војника пред опкољавањем (ФОТО)
ДЕСЕТ хиљада украјинских војника под претњом је опкољавања у Курској области након обуставе америчких обавештајних података, пише британски Телеграф.
08. 03. 2025. у 11:01

"ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА": Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)
САША Поповић, идејни творац и креативни директор Гранд продукције испраћен је данас на вечни починак. Рођена сестра Саше Поповића, иако у годинама и слабог здравља, дошла је на последњи испраћај брату, а на комеморацији је седела поред Сузане и њене деце.
06. 03. 2025. у 16:45
Коментари (0)