ПИЛЕЋА ЧОРБА СА КЕЛЕРАБОМ: Лагана, здрава и преукусна чорбица

Новости онлине

31. 05. 2024. у 11:00

Ручак који подсећа на детињство.

ПИЛЕЋА ЧОРБА СА КЕЛЕРАБОМ: Лагана, здрава и преукусна чорбица

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • пилетина по потреби
  • 2 средње шаргарепе 
  • 1 кромпир 
  • спанаћ или блитве по укусу
  • зачин ц по укусу
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • брашно 1 кашика
  • вода 1 мања шоља
  • першун по укусу

Припрема:

Црни лук исецкати и пропржите на уљу. Потом додати пилеће месо. Све заједно динстати да месо мало омекша. Келерабу, кромпир, тиквицу и шаргарепу исецкајте на коцке и додајте у омекшало месо. Посолити и зачинити и продинстати пар минута. Затим долити воде око 1,5 литар и кувати на тихој ватри око сат времена. Брашно промешати са водом и сипати у чорбу. Блитву или спанаћ ситно исецкати и пред крај кувања убаците у чорбу. Додајте бибер, зачин ц, промешати и оставите да се кува још 5 минута. Кувану чорбу склонити са ватре и послужити декорисано сецканим першуном. Чорбу послужите уз домаћи хлеб. Тако ћете имати комплетан ужитак!

(superrecepti/žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

СИТУАЦИЈА ЈЕ ШОКАНТНА, НИСАМ ТО ОЧЕКИВАО: Чувени тенисер забринут због Јаника Синера