ЦЕЗАР ПАСТА: Ако волите цезар салату, овај кремасти оброк са тестом ћете обожавати

Новости онлине

29. 05. 2024. у 17:00

ЈЕДНА од ретких салата коју већина с одушевљењем једе је Цезар салата.

ЦЕЗАР ПАСТА: Ако волите цезар салату, овај кремасти оброк са тестом ћете обожавати

Фото: Free Images Pixabay

Воле је и деца и одрасли, ипак, некада је свима потребно нешто конкретније, калоричније што ће поправити дан.

Састојци:

  • 600 г пилећих прса 
  • со 2 кашичице
  • бибер 0,50 кашичице
  • маслиново уље 3 кашике
  • паста 250 г
  • бели лук 3 чена
  • инћуни 3 кашичице
  • павлака за кување 1,75 шоље
  • сенф 1 кашика
  • зачинско биље 2 кашике
  • пармезан 0,50 шоље
  • сок од лимуна 1 кашика

Припрема:

Закувајте велики лонац воде за тестенину. У међувремену, припремите пилетину: Осушите пилетину убрусима. Равномерно је поспите 1 кашичицом соли и са 1/4 кашичице свеже млевеног бибера. Загрејте 2 кашике уља у великом тигању на средње јакој ватри, око 3 минута. Додајте зачињену пилетину и пржите, окрећући према потреби, отприлике 8 минута. Склоните пилетину с тигања, ставите на тањир и покријте алуминијском фолијом да остане топла.У кипућу воду умешајте тестенину и 1 кашику соли. Кувај, повремено мешајући, док тестенина не буде ал денте, отприлике 11 минута.

Док се тестенина кува, загрејте преосталу 1 кашику уља у истом тигању на средње јакој ватри. Додајте ситно насецкани бели лук и фино насецкане инћуне и пржите стално мешајући, док не замирише, отприлике 30 секунди. Полако умешајте павлаку за кување, сенф и италијанско зачинско биље и шпатулом постружите "загорене" делове с дна тигања. Кувајте на средње јакој ватри, непрестано мешајући, док се сос не згусне, отприлике 3 минуте. Склоните са ватре и додајте пармезан, сок од лимуна и преосталу 1/4 кашичице соли и свеже млевеног бибера, мешајући док се сир не отопи. Кад је тестенина кувана, добро је оцедите и пребаците у тигањ са умаком.

Умешајте пилеће филете док се потпуно не сједине са сосом.

(superrecepti/žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

КАКВА БОМБА: Митровића по сваку цену желе у Премијер лиги?