ЦЕЗАР ПАСТА: Ако волите цезар салату, овај кремасти оброк са тестом ћете обожавати
ЈЕДНА од ретких салата коју већина с одушевљењем једе је Цезар салата.
Воле је и деца и одрасли, ипак, некада је свима потребно нешто конкретније, калоричније што ће поправити дан.
Састојци:
- 600 г пилећих прса
- со 2 кашичице
- бибер 0,50 кашичице
- маслиново уље 3 кашике
- паста 250 г
- бели лук 3 чена
- инћуни 3 кашичице
- павлака за кување 1,75 шоље
- сенф 1 кашика
- зачинско биље 2 кашике
- пармезан 0,50 шоље
- сок од лимуна 1 кашика
Припрема:
Закувајте велики лонац воде за тестенину. У међувремену, припремите пилетину: Осушите пилетину убрусима. Равномерно је поспите 1 кашичицом соли и са 1/4 кашичице свеже млевеног бибера. Загрејте 2 кашике уља у великом тигању на средње јакој ватри, око 3 минута. Додајте зачињену пилетину и пржите, окрећући према потреби, отприлике 8 минута. Склоните пилетину с тигања, ставите на тањир и покријте алуминијском фолијом да остане топла.У кипућу воду умешајте тестенину и 1 кашику соли. Кувај, повремено мешајући, док тестенина не буде ал денте, отприлике 11 минута.
Док се тестенина кува, загрејте преосталу 1 кашику уља у истом тигању на средње јакој ватри. Додајте ситно насецкани бели лук и фино насецкане инћуне и пржите стално мешајући, док не замирише, отприлике 30 секунди. Полако умешајте павлаку за кување, сенф и италијанско зачинско биље и шпатулом постружите "загорене" делове с дна тигања. Кувајте на средње јакој ватри, непрестано мешајући, док се сос не згусне, отприлике 3 минуте. Склоните са ватре и додајте пармезан, сок од лимуна и преосталу 1/4 кашичице соли и свеже млевеног бибера, мешајући док се сир не отопи. Кад је тестенина кувана, добро је оцедите и пребаците у тигањ са умаком.
Умешајте пилеће филете док се потпуно не сједине са сосом.
(superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПАСТА СА БРОКОЛИЈЕМ: Кремасто уживање, ручак који ретко ко може да прескочи
14. 04. 2024. у 11:00
СА СЛАНИНОМ, ЈЕДНА ПОРЦИЈА НЕЋЕ БИТИ ДОВОЉНА: Сласна паста за праве гурмане
14. 02. 2024. у 07:47
ПРОБАЈТЕ САЛАТУ СА ПИЛЕТИНОМ, ФЕТОМ И ЈАГОДАМА: Изненађујуће добра комбинација
25. 05. 2024. у 11:00
НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ
РУСИЈА је недавно почела да производи термобаричне беспилотне летелице које ће се користити уз беспилотне летелице-мамце у Украјини, а које су у стању да нанесу озбиљну штету цивилима, открила је истрага Асошиејтед преса (АП).
16. 11. 2024. у 20:23
"ПРОНАЋИ ЋУ И УНИШТИЋУ ИХ СВЕ" Хитно се огласио Илон Маск, реаговала и Захарова
АМЕРИЧКИ бизнисмен Илон Маск саопштио је путем друштвене мреже да ће „пронаћи и уништити“ све оне који га оптужују за контакте са Москвом.
16. 11. 2024. у 16:18
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)