САЛАТА СА ПРОСОМ И ПОВРЋЕМ: Брзо се спрема, још брже поједе

Новости онлине

29. 05. 2024. у 11:00

За салату од проса биће вам потребно само пола сата, уз кување самог проса. Можете да је једете као оброк салату, или као прилог уз главно јело.

САЛАТА СА ПРОСОМ И ПОВРЋЕМ: Брзо се спрема, још брже поједе

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 250 г проса
  • 1 кашика екстра девичанског маслиновог уља
  • 1 кашика гарам масале
  • 1 кашика куркуме
  • 1 средњи патлиџан исецкан
  • 1 црвена паприка ситно исецкана на коцкице
  • 400 г леблебија
  • 60 г сувог грожђа
  • 125 г руколе
  • 30 г пекан ораха исецканих
  • Соли по укусу
  • Црни бибер по укусу

Припрема:

За почетак припреме салате од проса, прво добро скувајте просо. У међувремену, помешајте уље, гарам масалу и куркуму у малој тегли или стакленој чинијици. Половином те масе прелијте поврће и зачините прстохватом соли.

Загрејте рерну на 220 °C. Раширите поврће на тепсију и пеците 20 минута, на пола печења (10 минута) окрените тепсију. Помешајте просо, печено поврће, леблебије, суво грожђе, руколу и пекан орахе у великој чинији. Прелијте преостали дресинг и добро промешајте салату од проса. Зачините сољу и бибером по укусу. Уживајте у салати од проса!

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МАЛИ БИОСКОП У МАЛОМ ГРАДУ: Фондација Mozzart помогла рад биоскопа „Cinema Punto“ у Шиду