САЛАТА СА ПРОСОМ И ПОВРЋЕМ: Брзо се спрема, још брже поједе
За салату од проса биће вам потребно само пола сата, уз кување самог проса. Можете да је једете као оброк салату, или као прилог уз главно јело.
Састојци:
- 250 г проса
- 1 кашика екстра девичанског маслиновог уља
- 1 кашика гарам масале
- 1 кашика куркуме
- 1 средњи патлиџан исецкан
- 1 црвена паприка ситно исецкана на коцкице
- 400 г леблебија
- 60 г сувог грожђа
- 125 г руколе
- 30 г пекан ораха исецканих
- Соли по укусу
- Црни бибер по укусу
Припрема:
За почетак припреме салате од проса, прво добро скувајте просо. У међувремену, помешајте уље, гарам масалу и куркуму у малој тегли или стакленој чинијици. Половином те масе прелијте поврће и зачините прстохватом соли.
Загрејте рерну на 220 °C. Раширите поврће на тепсију и пеците 20 минута, на пола печења (10 минута) окрените тепсију. Помешајте просо, печено поврће, леблебије, суво грожђе, руколу и пекан орахе у великој чинији. Прелијте преостали дресинг и добро промешајте салату од проса. Зачините сољу и бибером по укусу. Уживајте у салати од проса!
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРОБАЈТЕ САЛАТУ СА ПИЛЕТИНОМ, ФЕТОМ И ЈАГОДАМА: Изненађујуће добра комбинација
25. 05. 2024. у 11:00
САЛАТА ОД МЛАДИХ КРОМПИРА И ПАВЛАКЕ: Брза и једноставна припрема
22. 05. 2024. у 17:00
ТАКО САЛАТА: Препуна меса, поврћа и са доста сира, савршена за добар оброк
21. 05. 2024. у 12:34
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)