МОЖЕТЕ ГА ЈЕСТИ КАО ПРЕДЈЕЛО, ИЛИ ОБРОК: Пробајте пасуљ на мало другачији начин

Новости онлине

25. 05. 2024. у 13:00

Овако припремљен пасуљ можете послужити и као предјело или га јести као оброк.

МОЖЕТЕ ГА ЈЕСТИ КАО ПРЕДЈЕЛО, ИЛИ ОБРОК:  Пробајте пасуљ на мало другачији начин

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г белог пасуља
  • 1/2 целера
  • 1/2 корена першуна
  • 1 црни лук
  • 1 шаргарепа
  • 1 свежа паприка
  • 1 ловоров лист
  • 1 бели део празилука
  • 1 кашичица исецканог свежег першуна                                                                           
  • Сок од пола лимуна
  • 1 кашика маслиновог уља
  • Бибер, со, млевена паприка

Припрема:

Потопите пасуљ у воду и оставите да стоји преко ноћи. Промените воду и скувајте га. Посебно скувајте целер, корен першуна, црни лук, шаргарепу, паприку и ловор. Додајте неколико зрна бибера, со по укусу. Кувано поврће исецкајте на коцкице и помешајте са пасуљем. Додајте ако је потребно још соли, бибера, млевену паприку. Сипајте сок од лимуна и маслиново уље. Измешајте и поспите першуном.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

СУПЕРШУТ ОТВАРА ВРАТА ХУМАНОСТИ – „ПОГЛЕД СРЦЕМ“ СТИГАО И ДО „АНЂЕЛА“ ИЗ УЖИЦА