КУС-КУС САЛАТА КОЈОЈ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ: Једноставан оброк који се лако прави, а пун је укуса
Поред тога што је веома заситна, ова салата допушта бројне модификације и можете је правити у различитим варијантама, у зависности од тога које додатке највише волите, али и шта имате у фрижидеру. Рецепт који вам доносимо представља основну варијанту за најбржу и најједноставнију кус-кус салату.
Састојци:
- 100 г кус-куса
- 200 мл вреле воде
- везица младог црног лука
- 5 киселих краставчића
- 2 парадајза
- со, бибер
- 3 кашике уља
- 1 лимун (или две кашике балзамико сирћета)
Припрема:
Сипајте воду у шерпу, па када вода проври скините шерпу са рингле и воду прелијте преко кус-куса. Поклопите и оставите да одстоји десетак минута, колико је потребно кус-кусу да набубри. Потом скините поклопац, добро промешајте кус-кус и оставите да се охлади.
За то време очистите и исецкајте млади црни лук, парадајз и киселе краставчиће.
Кус-кус процедите од вишка воде, прелијте га уљем (најбоље маслиновим), додајте исецкано поврће, а онда и со, бибер и сок од лимуна (или балзамико сирћета), па све лагано промешајте. У салату можете да додате и млади спанаћ, као и исецкан першунов лист.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САЛАТА ОД МЛАДИХ КРОМПИРА И ПАВЛАКЕ: Брза и једноставна припрема
22. 05. 2024. у 17:00
ТАКО САЛАТА: Препуна меса, поврћа и са доста сира, савршена за добар оброк
21. 05. 2024. у 12:34
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)