ТАКО САЛАТА: Препуна меса, поврћа и са доста сира, савршена за добар оброк
У овом рецепту вам представљамо класичну верзију, али најбоља ствар у вези са тако салатом је што је веома - прилагодљива. Припремите све своје омиљене састојке и додатке за салату, помешајте их у велику чинију и добијате без муке брз и квалитетан оброк. Уз то додајемо и рецепте како да спремите чувени тако зачин и пицо де гало, мексички умак, које увек можете да имате при руци.
Састојци:
- 500 г млевене јунетине
- со и бибер према укусу
- 2 кашике тако зачина
- 2 кашике парадајз пиреа
- 2 шоље биљног уља
- 2 кукурузне тортиље, исечене на тракице
- 2 главе зелене салате
- 2 1/2 шоље преполовљених чери парадајза
- 1 конзерва црног пасуља, оцеђена, испрана
- 1 шоља ренданог качкаваља
- 1/2 шоље пицо де гало
- 1/4 шоље сецканог свежег коријандера
- 1/2 шоље павлаке
Тако зачин:
- 1/2 шоље чилија у праху
- 1/4 шоље млевеног кима
- 2 кашике димљене паприке
- 4 кашике свеже млевеног црног бибера
- 4 кашике белог лука у праху
- 4 кашике соли
- 4 кашике црног лука у праху
- 2 кашике сушеног оригана
Пицо де гало
- 1 шоља ситно сецканог белог лука
- 1 средња љута папричица
- ¼ шоље сока лимуна
- ¾ кашичице фине морске соли
- 4 велика парадајза, ситно сецкани
- ½ шоље ситно сецканог свежег коријандера
Припрема:
У великом тигању пропржите јунетину, а потом зачините са сољу и бибером. Додајте тако зачин, парадајз пасту и две кашике воде. Динстајте месо даље, повремено мешајући, док јунетина не порумени, око пет минута. Уклоните са ватре.
У други велики тигањ сипајте уље и загрејте на средње јакој ватри да буде врело, али да не почне да дими. Испржите исечене траке тортиље до златно смеђе боје, око два минута. Пребаците на папирни убрус и одмах посолите.
У великој чинији зачините зелену салату са прстохватом соли, затим додајте парадајз, пасуљ и јунетину. Све добро промешајте да се сједини.
На врх поспите качкаваљ, пицо де галло, коријандер и тракице од тортиље, и све залијте са павлаком.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)