ГАСПАЧО: Традиционална шпанска супа

Новости онлине

20. 05. 2024. у 18:00

Чувени шпански специјалитет, хладна супа од парадајза, освежева када су врућине.

ГАСПАЧО: Традиционална шпанска супа

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3-4 зрела парадајза средње величине
  • 1 зелена паприка
  • 1 мали краставац
  • 1/4 главице црног лука (или више, по жељи)
  • 2 чена белог лука
  • 1 кришка старог хлеба
  • 2 кашике сирћета
  • 100 мл маслиновог уља
  • со, бибер по укусу
  • 1/2 кашичице ситно сецкане љуте паприке
  • хладна вода по потреби
  • За сервирање: ситно сецкан парадајз, краставац, препечен хлеб (по вашем укусу)

Припрема:

Парадајз, лук, бели лук и краставац ољуштите, а паприку оперите. У блендер ставите кришку старог хлеба изломљену на комаде, налијте мало воде да се хлеб благо натопи, додајте маслиново уље и сирће, па додајте црни и бели лук. Изблендајте да добијете пасту. Затим, додајте краставац којем сте уклонили семенке, паприку и парадајз исечене на комаде и блендајте док се све не сједини. По потреби додајте воду да добијете густину супе која вам прија и одговара. Зачините сољу, бибером и љутом паприком по укусу. Супу охладите у фрижидеру пре служења. Можете јој додати и неку коцку леда, како бисте убрзали хлађење. Сервирајте супу уз додатак ситно сецканог поврћа или комадиће препеченог хлеба.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

МАРАКАНА ПРИЗИВА ЧУДО: Звезда и даље има математичке шансе да се нађе у нокаут фази Лиге шампиона