ГАСПАЧО: Традиционална шпанска супа

Новости онлине

20. 05. 2024. у 18:00

Чувени шпански специјалитет, хладна супа од парадајза, освежева када су врућине.

ГАСПАЧО: Традиционална шпанска супа

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3-4 зрела парадајза средње величине
  • 1 зелена паприка
  • 1 мали краставац
  • 1/4 главице црног лука (или више, по жељи)
  • 2 чена белог лука
  • 1 кришка старог хлеба
  • 2 кашике сирћета
  • 100 мл маслиновог уља
  • со, бибер по укусу
  • 1/2 кашичице ситно сецкане љуте паприке
  • хладна вода по потреби
  • За сервирање: ситно сецкан парадајз, краставац, препечен хлеб (по вашем укусу)

Припрема:

Парадајз, лук, бели лук и краставац ољуштите, а паприку оперите. У блендер ставите кришку старог хлеба изломљену на комаде, налијте мало воде да се хлеб благо натопи, додајте маслиново уље и сирће, па додајте црни и бели лук. Изблендајте да добијете пасту. Затим, додајте краставац којем сте уклонили семенке, паприку и парадајз исечене на комаде и блендајте док се све не сједини. По потреби додајте воду да добијете густину супе која вам прија и одговара. Зачините сољу, бибером и љутом паприком по укусу. Супу охладите у фрижидеру пре служења. Можете јој додати и неку коцку леда, како бисте убрзали хлађење. Сервирајте супу уз додатак ситно сецканог поврћа или комадиће препеченог хлеба.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ФАНТАСТИЧНА ВЕСТ ЗА СРБИЈУ! Светислав Пешић обрадовао нацију овом информацијом