ГАСПАЧО: Традиционална шпанска супа
Чувени шпански специјалитет, хладна супа од парадајза, освежева када су врућине.
Састојци:
- 3-4 зрела парадајза средње величине
- 1 зелена паприка
- 1 мали краставац
- 1/4 главице црног лука (или више, по жељи)
- 2 чена белог лука
- 1 кришка старог хлеба
- 2 кашике сирћета
- 100 мл маслиновог уља
- со, бибер по укусу
- 1/2 кашичице ситно сецкане љуте паприке
- хладна вода по потреби
- За сервирање: ситно сецкан парадајз, краставац, препечен хлеб (по вашем укусу)
Припрема:
Парадајз, лук, бели лук и краставац ољуштите, а паприку оперите. У блендер ставите кришку старог хлеба изломљену на комаде, налијте мало воде да се хлеб благо натопи, додајте маслиново уље и сирће, па додајте црни и бели лук. Изблендајте да добијете пасту. Затим, додајте краставац којем сте уклонили семенке, паприку и парадајз исечене на комаде и блендајте док се све не сједини. По потреби додајте воду да добијете густину супе која вам прија и одговара. Зачините сољу, бибером и љутом паприком по укусу. Супу охладите у фрижидеру пре служења. Можете јој додати и неку коцку леда, како бисте убрзали хлађење. Сервирајте супу уз додатак ситно сецканог поврћа или комадиће препеченог хлеба.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГУРМАНСКА ХАМБУРГЕР СУПА: Супа са млевеном говедином и поврћем
17. 05. 2024. у 15:00
ДОМАЋА СУПА СА ЋУРЕТИНОМ И РЕЗАНЦИМА: Ништа лепше од топлог јела на кашику
04. 05. 2024. у 11:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)