НИКОЗИЈА САЛАТА: Феноменална француска салата какву до сада нисте пробали, обожаваћете је
Чувена француска салата Никозија припрема се лако и брзо, а одушевиће вас укусом. Толико је добра да ставите одмах дуплу меру.
Састојци:
- 1 мала главица зелене салате
- 2 тврдо кувана јајета
- 50 г бораније
- 2 парадајза
- 5 ротквица
- 1/2 шоље маслина без коштице
- ½ краставца
- 150 г туњевине из конзерве
- 1 кашичица сецканог першуна
- За прелив:
- 4 кашике маслиновог уља
- 1 чен белог лука
- 1 кашичица сирћета
Припрема:
Исеците јаја на четвртине, па исецкајте зелену салату. Кувајте боранију у једној шерпи, па кад прокључа, кувајте још пет минута. Онда исеците парадајз на кришке, ротквице на колутове, ољуштите краставац и исеците га на колутове. Отворите туњевину па је оцедите добро од уља. Што ситније исецкајте бели лук. Затим направите прелив, мешањем белог лука, сирћета, уља, соли и бибера. Све састојке сем јаја помешајте у једној чинији, сипајте две трећине прелива па промешајте. На крају, поређајте јаја одозго, прелијте са преосталом 1/3 прелива и украсите сецканим першуном.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САЛАТА СА КУКУРУЗОМ: Идеалан предлог за вечеру, а лака је за припрему
14. 05. 2024. у 22:00
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)