ТОСКАНСКА СУПА: Хранљиво чорбасто јело за гурмане
Стари, добри проверени рецепт.
Састојци:
- 4 кашике маслиновог уља
- 1 црвени лук
- 2 шаргарепе
- 1 празилук
- 2 чена белог лука
- 400 г пелата
- 1 кашика пире од парадајза
- 1 л супе од коцке
- 400 г пасуља
- 250 г спанаћа
- 2 кашике пармезана
- со, бибер
Припрема:
Црни и бели лук, као и празилук, ољуштите и исецкајте ситно, а шаргарепу на комадиће. Пелат оцедите и насецкајте. Пасуљ из конзерве оцедите и исперите. Спанаћ оперите и уситните. У лонцу пропржите црни лук, шаргарепу и празилук пазећи да не загоре. Додајте бели лук и кратко пропржите, па парадајз-пире и супу. Посолите и побиберите према укусу. Половину пасуља згњечите виљушком и додајте у лонац. Пустите да течност уври, па смањите температуру. Оставите да лагано кључа пола сата. Додајте преостали пасуљ и спанаћ и кувајте још 30 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГУРМАНСКА ХАМБУРГЕР СУПА: Супа са млевеном говедином и поврћем
17. 05. 2024. у 15:00
ДОМАЋА СУПА СА ЋУРЕТИНОМ И РЕЗАНЦИМА: Ништа лепше од топлог јела на кашику
04. 05. 2024. у 11:00
ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)
МИНИСТАР одбране Турске, Јашар Гулер, изјавио је да Израел може да нападне Турску, чиме је подржао раније изјаве председника Ердогана, који је Израел описао као директну претњу за земљу.
14. 11. 2024. у 17:17
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
ЧИТУЉА КОСТИЋУ ОД ДЕЦЕ: "Живиш кроз нас - настављамо с поносом"
МИОДРАГ Костић, оснивач и председник МК Групе, преминуо је у среду ујутру.
14. 11. 2024. у 12:46
Коментари (0)