ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Засениће све које сте до сад пробали
Телећа чорба несумњиво је једно од омиљених предјела на српским трпезама.
У кафани се најчешће наручује, а чини се да је укус кафанске телеће чорбе непревазиђен. Али, на једноставан начин можете припремити укусну телећу чорбу и код куће. Телеће месо се најпре исецка и пропржи, а потом меша са динстаним поврћем.
Састојци:
- 230 г црног лука
- 70 г корена целера
- 130 г пашканата
- 120 г кромпира
- 550 г телећег меса
- 1 жуманце
- 30 г павлаке
- сецкани першун за посипање (опционо)
- 60 мл уља
- 30 г брашна
- со по укусу
- бибер по укусу
-
Припрема:
Црни лук исецкајте, а месо за телећу чорбу исеците на коцкице. У шерпу загрејте уље, па убаците црни лук и динстајте док не порумени. Додајте месо и пржите док не промени боју. Сипајте воду онолико колико је довољно да прекрије месо. Додајте со, па смањите температуру на средње нижу и оставите да се крчка 40-45 минута. Огулите кромпир, па га исецкајте на коцкице заједно са шаргарепом, пашканатом и кореном целера. Додајте поврће у шерпу, промешајте, па прелијте са око 1,5 л воде. На средњој ватри кувајте телећу чорбу око 30-35 минута. Неколико кашика чорбе помешајте са брашном постепено. Сједињене састојке вратите у шерпу. Жуманце умутите са павлаком, а потом додајте ту мешавину у телећу чорбу. Добро промешајте, па побиберите и посолите. Поспите телећу чорбу сецканим першуном и служите.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА ЧОРБА ОД ПАРАДАЈЗА: Посно јело на кашику, веома укусно и сласно
26. 04. 2024. у 11:00
ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КУПУСА: Јело које окрепљује и враћа снагу, идеално за мршављење
24. 04. 2024. у 13:00
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)