УКУСНА И ЗДРАВА, А ГОТОВА ЗА ЧАС: Супа од поврћа с гризом

Новости онлине

19. 04. 2024. у 11:00

Заиста је лака за припрему, а сигурни смо да ћете је, кад је једном направите, често имати на менију.

УКУСНА И ЗДРАВА, А ГОТОВА ЗА ЧАС: Супа од поврћа с гризом

Фото Shutterstock

  • Састојци:
  • 2 шаргарепе
  • 2 кромпира
  • 250 г броколија
  • 2 кашике павлаке за кување
  • 2 кашике гриза
  • 1 коцка за супу
  • со
  • першун

Припрема:

1. Сипајте у шерпу 1 л воде, па кад прокључа, у њу убаците коцку за супу. Док се вода кува, исецкајте поврће на коцкице. Убаците га у супу и кувајте 15-20 минута, док не омекша.

2. Додајте мало павлаке за кување и посолите.

3. Измиксајте садржај штапним миксером или га испасирајте кроз ситну цедиљку и вратите у супу. Затим додајте гриз мешајући све време. На крају супу поспите сецканим першуном.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.

23. 11. 2024. у 18:55

Коментари (0)

РАФА НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ ОВАКАВ ОПРОШТАЈ: Надалов тренер упутио тешке речи организаторима турнира