ПРЕУКУСНА ЧОРБА ОД МИРОЂИЈЕ И ПЕРШУНА: Јело на кашику, које се спрема очас посла

Новости онлине

24. 03. 2024. у 09:30

Доносимо вам неодољиви рецепт за чорбу од мирођије и першуна, која се спрема очас посла.

ПРЕУКУСНА ЧОРБА ОД МИРОЂИЈЕ И ПЕРШУНА: Јело на кашику, које се спрема очас посла

Foto: Shutterstock

Састојци:

  •  100 г свежег першуна
  •  150 г мирођије
  •  1/2 дл уља
  •  1 кашика брашна
  •  2/3 чаше киселог млека
  •  2 јајета
  •  мало сока од лимуна
  •  биозачин

Припрема:

1. Добро опрати и ситно исецкати першун и мирођију, па их издинстати на уљу. Додати биозачин.

2. Додати брашно, пропржити и њега, па сипати врућу воду и крчкати 15 минута.

3. Чорби на крају додати умућена жуманца с киселим млеком.

4. На самом крају додати мало лимуновог сока и јело послужити вруће.

5. Савет: Пазите колико воде додајете, чорба не сме да буде ни превише густа, ни превише ретка.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)

ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)

МИНИСТАР одбране Турске, Јашар Гулер, изјавио је да Израел може да нападне Турску, чиме је подржао раније изјаве председника Ердогана, који је Израел описао као директну претњу за земљу.

14. 11. 2024. у 17:17

Коментари (0)

ECOMONDO: Централно место за дијалоге о одрживим праксама, технолошким решењима и иновацијама