ПИЛЕЋИ ПОТАЖ СА ПРАЗИЛУКОМ И ЦЕЛЕРОМ: Савршено кремаст, који мирише и прија у свако доба дана

Новости онлине

19. 03. 2024. у 11:00

Ово је фантастична домаћа верзија крем пилеће супе - класика која прија свима.

ПИЛЕЋИ ПОТАЖ СА ПРАЗИЛУКОМ И ЦЕЛЕРОМ: Савршено кремаст, који мирише и прија у свако доба дана

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 4 пилећа батака
  • Маслиново уље за пржење
  • 2 велика лука, сецкана
  • 2 велика штапа целера, сецкана
  • 2 празилука, исецкана
  • 250 мл белог вина
  • 2 чена белог лука, ољуштена али цела
  • 1 ловоров лист
  • 3 свеже гранчице першуна, плус додатак за украшавање
  • 500 мл пилећег бујона
  • 150 мл павлаке за кување

Припрема:

Зачините пилеће батаке, затим загрејте уље у великој шерпи и пржите 3-4 минута док не порумене (радите то у серијама ако је потребно). Оставите са стране, а затим додајте све поврће у тигањ и пржите неколико минута да добије боју. Сипајте вино, а затим оставите да крчка неколико минута. Вратите пилеће батаке у тигањ, заједно са свим соковима. Додајте бели лук, ловор и гранчице першуна, а затим зачините сољу и са мало свеже млевеног црног бибера. Сипајте пилећи бујон и 1,5 литар воде. Доведите до брзог кључања, а затим смањите ватру на ниску, поклопите тигањ и лагано крчкајте 1 сат.

Извадите пилетину из супе и оставите на тањиру док се довољно не охлади. Исеците месо од костију, а затим додајте све осим четвртине меса назад у тигањ. Уклоните са ватре и користите штапни блендер (или обичан блендер ако желите) да умутите потаж док смеса не постане глатка.

Вратите тигањ на ватру. Умешајте павлаку за кување и пилетину коју сте претходно одвојили, а затим прокувајте. Зачините, а затим умешајте першун. Сервирајте и уживајте у пилећем потажу!

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ

ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ

О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.

15. 12. 2024. у 13:55

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

СИНИША МИХАЈЛОВИЋ ПИТАО МАЈКУ ДА ЛИ ЈЕ ХРВАТ ИЛИ СРБИН: Само једном ме је било срамота