КРЕМ ЧОРБА ОД СПАНАЋА СА ДОМАЋИМ КРУТОНИМА: Са рузмарином и кромпиром, ароматична и укусна
КАДА вам се једе нека чорбица, један од здравих и укусних предлога је крем чорба са спанаћем.
Служи се са домаћим крутонима, а посебну ароматичну ноту даје јој рузмарин. Ако имате, користите свежи спанаћ, а ништа лошији укус нећете добити употребом замрзнутог.
Састојци:
За крутоне:
2 шоље хлеба од киселог теста исеченог на коцкице
2 кашике маслиновог уља
1 млевени чешањ белог лука
1 кашика исецканог свежег рузмарина
За супу:
1 кашика путера
1 главица црног лука
1 млевени чешањ белог лука
1 кашика ситно исецканог свежег рузмарина
¾ кашичице соли
млевени бибер по укусу
2 шоље ољуштеног црвеног кромпира исеченог на коцкице
1 коцкица за пилећу супу
4 шоље вруће воде
6 шољица свежег лишћа спанаћа
изрендан мускатни орашчић за посипање (опционо)
Рецепт за крем супу од спанаћа са домаћим крутонима:
У већој чинији убаците исецкан хлеб, маслиново уље и бели лук и добро сједините састојке. Поређајте по плеху обложеном пек-папиром. Пеците на 190°C око 12-15 минута, односно док крутони не постану хрскави и не поприме златну боју.
У међувремену почните са прављењем крем супе тако што ћете отопити путер у великој шерпи на средњој ватри. Додајте исецкан црни лук, бели лук, рузмарин, со и бибер. Смањите мало температуру, па динстајте још око 5 минута, мешајући. Убаците кромпир, па кувајте још 3 минута, такође мешајући. Коцкицу за пилећу супу размутите у врућој води, па и њу додајте у шерпу. Оставите да прокључа на средњој ватри, па након тога кувајте док кромпир не омекша, отприлике 15 минута. Додајте спанаћ, па промешајте и кувајте док не омекша, око 10 минута. Изблендирајте крем супу, па је поспите мускатним орашчићем и крутонима.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)