КАКО СЕ ПРАВЕ ПОСНЕ КНЕДЛЕ ЗА СУПУ: Урадите једну ствар и неће се распадати
Домаћа супа са кнедлама спада у омиљеније и не може да се замисли ниједан свечани ручак без ње.
Али када је трпеза посна, то не значи да морате да се одрекнете ваше омиљене хране. Направите домаћу супу од поврћа, а онда додајте и посне кнедле. Једноставно се прави, а свима ће се допасти.
Састојци:
За супу:
1 црни лук
1 штапић целера
1 целер
1 повртна коцка за супу
За кнедле:
200 г гриза
2 кашике брашна
2 прстохвата соли
200 мл воде
1 кашичица куркуме
Рецепт
Црни лук пресеците на пола, па испеците полутке на рингли. Ставите у шерпу, па додајте ољуштену шаргарепу, целер, сецкани штапић целера, а онда сипајте воду. Кувајте док поврће не омекша, па поспите сувим зачином и бибером и додајте коцку супе од поврћа. Промешајте и процедите супу, па у њу додајте секцану шаргарепу и штапић целера.
Док се супа кува припремите кнедле. Помешајте гриз, брашно, со и куркуму. Лепо промешајте, па постепено сипајте воду. Мешајте док се састојци не сједине, а водите рачуна колико воде додајете јер смеса не сме да буде ни густа ни ретка. Покријте провидном фолијом и оставите да одстоје неких 20-ак минута, тако се неће распадати приликом кувања. Затим кашичицом узимајте смесу и сипајте у врелу супу и кувајте још 10-15 минута.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
РУСИЈИ НАКЛОЊЕНА ПАРТИЈА ОДНОСИ ПОБЕДУ У АУСТРИЈИ Евроскептици и поштовоци Москве воде на изборима у Штајерској
АУСТРИЈСКА крајње десничарска Слободарска партија освојила је највише гласова први пут на покрајинским изборима који се данас одржавају у аустријској савезној покрајини Штајерској, наговештава се у пројекцији резултата избора.
24. 11. 2024. у 17:33
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)