ОРИГИНАЛАН КАФАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ШОПСКУ САЛАТУ: Освежавајућа и једноставна, а састоји се од свежег поврћа и сира
ШОПСКА салата је проглашена најпопуларнијим националним јелом Европе.
Шопска салата је популарно јело карактеристично за балканску кухињу, посебно у Бугарској и Србији. Ова салата је освежавајућа и једноставна, а састоји се од свежег поврћа и сира.
Већ деценијама представља омиљени додатак сваког већег оброка у Србији, треба рећи да је шопска салата традиционално јело балканске кухиње и да је као своје национално јело највише истичу Бугари, али и Македонци, Срби, као и поједини Турци и Грци.
Ево основног рецепта за припрему Шопске салате:
Потребно:
* 3-4 парадајза
* 1 црвена паприка
* 1 главица црног лука
* 200 г фета сира
* Маслиново уље
* Сирће (најчешће се користи вински или јабучно сирће)
* Со и бибер по укусу
* Першун за декорацију
Припрема:
- Оперите и исецкајте парадајз, краставце, црвену паприку и црни лук на ситне комаде.
- Фета сир насецкајте на коцкице.
- Помешајте исецкано поврће и сир у већој чинији.
- Додајте маслиново уље и сирће према вашем укусу. Почните с мањим количинама па додајте према потреби.
- Посолите и побиберите по укусу.
- Нежно промешајте састојке како бисте равномерно распоредили уље, сирће и зачине.
- Декоришите сецканим першуном.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)