МОЖЕ БИТИ ПОСНА И МРСНА - ВАЛДОРФ: Савршена салата од целера

Novosti online

17. 12. 2023. у 10:30

ПОСЕБАН укус целера допуњен је киселим јабукама. Ако желите посну салату не стављајте киселу павлаку већ само посни мајонез.

МОЖЕ БИТИ ПОСНА И МРСНА - ВАЛДОРФ: Савршена салата од целера

Фото Shutterstock

Потребно:

* корен целера, 400 г
* јабуке, киселе, 2 комада
* лимун, 1
* ораси,100 г
* мајонез, посни или мрсни, 200 г
* кисела павлака, 2 кашике
* со, по укусу
* бибер, по укусу

Припрема:

- Ољуштите корен целера и јабуке, па целер нарендајте на танко ренде, а јабуке исеците на ситније коцке. Све поспите соком од лимуна, додајте крупно сецкане орахе и добро промешајте. Посолите и побиберите, па прелијте мешавином мајонеза и киселе павлаке које сте сјединили мешањем. Уместо мајонеза и павлаке можете употребити само маслиново уље. Пре сервирања салату украсите са мало сецканих ораха.

(Žena, Super recepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ЗА НАШУ ЗЕМЉУ УВЕК ИМАМ МОТИВАЦИЈУ: Алекса Аврамовић блиста после пласмана на Евробаскет