ПРЕДЛОГ за здраву и укусну ужину : Спремите домаћу паштету од шампињона и лука
ПРИПРЕМА је једноставна, и оно што је најважније, неће вам требати пуно времена
Ако су вам досадиле класичне паштете и намази онда је ова домаћа паштета идеална за вас. Спрема се само у три корака, и неће вам бити потребно више од десет минута за припрему.
Можете је јести као намаз или као прилог уз ручак.
ДОМАЋА ПАШТЕТА - састојци који су потребни:
бели лук
главица црвеног лука
200 грама шампињона
шака сунцокретових семенки
шака ораха
кашичица маслиновог уља
мали соли
бибер
Припрема је једноставна, у три корака, и требаће вам само 10 минута.
ДОМАЋА ПАШТЕТА -припрема:
Продинстати шампињоне и црвени лук на маслиновом уљу док не пусте воду, потом оставити поврће да се мало охлади.
Поврће са осталим орашастим састојцима ставити у блендер и измиксирати.
Добијену паштету оставити да се мало охлади.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВРЕМЕ је за здраву и посну вечеру коју ћете обожавати: Направите домаћу паштету
16. 05. 2023. у 10:00
ШАРЕНИ РАЖЊИЋИ: Брз и једноставан рецепт - Идеално предјело и додатак месу
15. 05. 2023. у 17:01
ПРОПАДА ЛАЖНА ДРЖАВА: Светска банка упозорава Приштину - Имате највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи
ТАКОЗВАНО Косово има највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи, упозорила је заменица директора Светске банке за Косово Џејн Спроустер истичући да Приштина што пре мора да пређе на модел конкурентног економског раста који обезбеђује више радних места и бољи квалитет живота, преноси Телеграфи.
05. 01. 2025. у 16:19
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
НИЈЕ САМО НОВЧИЋ: Шта се још ставља у божићну чесницу
ЗНАТЕ ли шта све може да се убаци у чесницу и чиме је допуштено заменити новчић?
05. 01. 2025. у 10:17
Коментари (0)