ЗАНИМЉИВ ДОДАТАК ТРПЕЗИ: Слани пудинг од јогурта и желатина
Слани пудинг од јогурта и желатина се спрема брзо и једноставно, а осим савшеног лаганог укуса мами и својим необичним изгледом. Одличан је додатак за празничне трпезе.
![ЗАНИМЉИВ ДОДАТАК ТРПЕЗИ: Слани пудинг од јогурта и желатина ЗАНИМЉИВ ДОДАТАК ТРПЕЗИ: Слани пудинг од јогурта и желатина](/data/images/2023-04-17/340848_slani-puding-od-jogurta_fmob.jpg)
Фото: Ј.С.
Потребн састојци:
- 600 милилитара јогурта
- 150 грама шунке
- 300 грама мајонеза
- 80 грама желатина
- једна кашичица соли
- 2 кисела краставчића
- 100 грама качкаваља
- две обарене шаргарепе
- два кувана јаја
- мало першуна
Јогурт сипати у шерпу и благо загрејати на тихој ватри. Додати желатин и мутити миксером пар минута. Склонити са вруће рингле, посолити и додати мајонез, затим још мало мутити.
У калуп слагати, мало масу са јогуртом, затим додати један од састојака, па поновити масу, други састојак и тако до краја.
Силиконски калуп облика по избору ставити да се хлади пар сати. Након тога сервирати.
![](/data/images/2023-04-17/340849_slno-predjelo_f.jpg?1681723243)
Фото: Ј.С.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
![СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу](/data/images/2025-01-22/565707_mixcollage-22-jan-2025-08-21-am-5289_kf.jpg?time=1737531307)
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
![НЕМА ВИШЕ МИРА Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом НЕМА ВИШЕ МИРА Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом](/data/images/2024-06-05/493107_1_kf.jpg?time=1737375856)
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
![ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру (ВИДЕО) ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру (ВИДЕО)](/data/images/2025-01-22/565822_endi-marej-foto-profimedia-facebook-printscreen-2_kf.jpg?time=1737557388)
ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: "Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру" (ВИДЕО)
"ЈА САМ људско биће! У реду? Престаните да ме јурите! Мука ми је шта сваког дана морам да носим на раменима. Молим вас, оставите ме на миру."
22. 01. 2025. у 14:15
Коментари (0)