ЗАНИМЉИВ ДОДАТАК ТРПЕЗИ: Слани пудинг од јогурта и желатина

Ј.С.

20. 04. 2023. у 18:53

Слани пудинг од јогурта и желатина се спрема брзо и једноставно, а осим савшеног лаганог укуса мами и својим необичним изгледом. Одличан је додатак за празничне трпезе.

ЗАНИМЉИВ ДОДАТАК ТРПЕЗИ: Слани пудинг од јогурта и желатина

Фото: Ј.С.

Потребн састојци:

  • 600 милилитара јогурта
  • 150 грама шунке
  • 300 грама мајонеза
  • 80 грама желатина
  • једна кашичица соли
  • 2 кисела краставчића
  • 100 грама качкаваља
  • две обарене шаргарепе
  • два кувана јаја
  • мало першуна

Јогурт сипати у шерпу и благо загрејати на тихој ватри. Додати желатин и мутити миксером пар минута. Склонити са вруће рингле, посолити и додати мајонез, затим још мало мутити.

У калуп слагати, мало масу са јогуртом, затим додати један од састојака, па поновити масу, други састојак и тако до краја. 

Силиконски калуп облика по избору ставити да се хлади пар сати. Након тога сервирати.

Фото: Ј.С.

 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру (ВИДЕО)

ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: "Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру" (ВИДЕО)

"ЈА САМ људско биће! У реду? Престаните да ме јурите! Мука ми је шта сваког дана морам да носим на раменима. Молим вас, оставите ме на миру."

22. 01. 2025. у 14:15

Коментари (0)

ОДРЖИВ НАЧИН ЖИВОТА: Водич ка бољој будућности