РАЗБИЈТЕ ГА И - УБАЦИТЕ У КЕСУ: Рецепт за јаје које се кува БЕЗ ЉУСКЕ (ФОТО)
МРЗИ ВАС да љуштите кувана јаја? Ево трика како да скувате "јаја бенедикт"!
Чули сте за "јаја бенедикт" или "поширана јаја", како их зовемо на српском. Ова јаја су кувана, али без љуске!
Није лако скувати поширано јаје, јер је потребна вештина, али и искуство. Вода се загреје на рингли, па када почне да ври сипа се кашика сирћета и убаци јаје у вир где вода ври.
Сипајте кашику сирћета и чим проври вода пустите јаје, али не значи да ће успети!
Лако може да се догоди да се јаје разлије и ствар пропадне.
Постоји једноставнији начин који многи сматрају - варањем. Наиме, узме се чиста кесица за замрзивач и кане мало уља. Онда се јаје сипа у ту кесицу и завеже. Да би јаје било укусније можете сипати и прстохват зачина који волите.
Трудите се да кесица не упадне у воду!
Чим вода проври јаје се спусти у воду. Ако кувате једно или два јајета - можете то урадити у џезви, јер је једноставније да врх кесице сачувате да не упадне у воду.
Јаје се кува неколико минута, извади у шољицу и исече врх кесице, па се нежно шаком пребаци на тањир.
Док се јаје кува исеците кришку ражаног хлеба, оперите шаку руколе и исеците парадајз на кришке. Јаје ставите на руколу и посолите.
Оригинална јаја бенедикт се једу са сосом холандез који се прави од умућених жуманаца на пари у које се додаје растопљен бутер.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (2)