РЕЦЕПТ ЗА БРЗИ РУЧАК: Егзотична салата са пасуљем, пилетином и наранџом

Јелена Стојковић

02. 02. 2023. у 13:33 >> 14:41

САЛАТЕ често могу бити иделна замена за традиционални ручак. Егзотична салата са пасуљем, пилетином и наранџом је одличан микс витамина из воћа и поврћа и протеина из меса и махунарки. Спрема се за пола сата.

РЕЦЕПТ ЗА БРЗИ РУЧАК: Егзотична салата са пасуљем, пилетином и наранџом

Фото: Ј. Стојковић

За салату је потребно:

  • 100 до 150 грама белог меса
  • једна наранџа
  • конзерва мања кукуруза шећерца
  • конзерва мања црвеног пасуља
  • кесица крекера или другог сувог хлеба
  • мало соли или другог зачина по жељи.

Месо исецкати на ситне комадиће и пећи у врелом уљу. За то време на тацни поређати ред изрезане наранџе ред сувог хлеба.

Фото: Ј. Стојковић

У средини ставити хлеба, а онда додати вруће месо, пасуљ и кукуруз шећерац. Посолити и додати сок од цеђене наранџе.

Није препоручљиво додавати друге зачине јер сви састојци имају специфичан укус.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру (ВИДЕО)

ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: "Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру" (ВИДЕО)

"ЈА САМ људско биће! У реду? Престаните да ме јурите! Мука ми је шта сваког дана морам да носим на раменима. Молим вас, оставите ме на миру."

22. 01. 2025. у 14:15

Коментари (0)

ВЕНЧАЊЕ ОД МИЛИОН ДОЛАРА: Меланија носила хаљину тешку 25 килограма (ФОТО)