НЕОПИСИВО ДОБАР РУЧАК: Пилетина са кикирикијем и пиринчем
Пилетина са кикирикијем и пиринчем је лагано јело у азијском стилу, савршено уклопљених укуса.
Састојци:
- 950 мл воде
- 470 мл некуваног белог пиринча
- 3 кашике соја соса
- 2 кашике путера од кикирикија
- 2 кашичице белог винског сирћета
- ¼ кашичице бибера
- 3 кашике маслиновог уља
- 4 пилећа филеа - исечене на танке траке
- 3 кашике сецканог белог лука
- 1 ½ кашика сецканог свежег корена ђумбира
- 600 г цветова броколија
- 180 г сецканог младог лука
- 80 г несланог печеног кикирикија
Припрема:
За ову пилетину помешајте воду и пиринач у шерпи на средње јакој ватри и пустите да прокључа. Смањите топлоту, поклопите и кувајте док пиринач не омекша и течност се не упије, око 20 минута.
У међувремену, помешајте соја сос, путер од кикирикија, сирће и бибер у малој посуди. Загрејте маслиново уље у тигању на јакој ватри. Пржите и мешајте пилетину, бели лук и ђумбир у врелом уљу док пилетина не порумени, око 5 минута. Смањите топлоту на средњу и додајте броколи, зелени лук, кикирики и мешавину соја соса. Динстајте, често мешајући, док броколи не омекша и пилетина не буде кувана, око 5 минута. Сервирајте мешавину пилетине и броколија преко куваног пиринча.
(стварукуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МАНАСТИРСКИ ПАПРИКАШ: Брзо се спрема, а има неупоредиво бољи укус од онога са месом
18. 12. 2024. у 11:00
СОЧНО СВИЊСКО ПЕЋЕЊЕ У СОСУ ОД ЈАБУКЕ: Ово јело морате да пробате
14. 12. 2024. у 09:00
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ ЖИКУ ЈАКШИЋА? "Ја најбоље знам шта желим од тога"
"СИГУРАН сам да нико не може да задовољи моје захтеве и визију како ја то замишљам."
21. 01. 2025. у 19:19
Коментари (0)