КРЕМАСТИ ПИЛЕЋИ ГУЛАШ: Савршен ручак за целу породицу

Новости онлине

23. 12. 2024. у 11:00

Пилећи гулаш препун поврћа, зачињен је и допуњен павлаком за кување. Обавезно пробајте овај рецепт за прављење пилећег гулаша ако нисте до сада имали прилику да пробате.

КРЕМАСТИ ПИЛЕЋИ ГУЛАШ: Савршен ручак за целу породицу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 700 г пилећих батака без костију, без коже, исечених на коцкице
  • 2 кашике уља
  • 2 шаргарепе исечене на коцкице
  • 1 мали црни лук сецкани
  • 2 ребра целера, исечена на коцкице
  • 5 кашика брашна
  • ½ кашичице сушеног рузмарина
  • ½ кашичице осушених листова мајчине душице
  • ¼ кашичице млевене жалфије
  • со и црни бибер по укусу
  • 800 г кромпира исеченог на коцкице
  • ½ црвена паприка ситно исецкана на коцкице
  • 60 мл белог вина
  • 950 мл пилећег бујона
  • 240 г бораније исечене на комадиће
  • 120 мл павлаке за кување

Припрема:

Како бисте направили пилећи гулаш прво испржите пилетину. Извадите из шерпе и оставите на страну. Лук, шаргарепу и целер испржите на преосталом уљу око 3 минута или док лук мало не омекша. Умешајте 3 кашике брашна, зачине и со и бибер по укусу. Пржите на средњој ватри око 2 минута.

Додајте кромпир, црвену паприку, бело вино, пржену пилетину и бујон. Пустите да проври, смањите ватру и кувајте поклопљено 30 минута. Скините поклопац и умешајте боранију и крем. По жељи динстајте још 10 минута непоклопљено.

За густину у тегли помешајте преостале 2 кашике брашна и 240 мл бујона. Добро протресите (пазите да нема грудвица) и додајте мало-помало у гулаш док не добијете жељену конзистенцију.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ДА СЕ ЗНА КО ЈЕ ШАМПИОН: Ново злато за Дамира Микеца