ПОСНЕ ЋУФТЕ ОД ПАСУЉА: Сочно јело које ће на Светог Николу да одушеви све за столом
Уз посне ћуфте од пасуља, нико неће приметити да нема меса на слави. Врло су укусне и идеалне за славску трпезу.
Састојци:
- 400 г пасуља из конзерве, опраног и оцеђеног
- 1 кашика уља
- 2 чена белог лука ситно исецкана
- 1 мали лук ситно исечен
- 1 кашика соја соса
- 50 г семена сунцокрета
- 60 г овса
- 1 кашичица парадајз пасте
- 1 кашичица сенфа
- 1-2 кашичице сушеног босиљка или мајчине душице
- 1 кашичица паприке у праху
- со и бибер по укусу
Припрема:
Како бисте направили посне ћуфте, исперите и оцедите пасуљ. Затим ставите у чинију и грубо изгњечите гњечилицом за кромпир или кашиком. Загрејте уље у тигању и пржите лук 2-3 минута. Затим додајте бели лук и динстајте још минут. Након тога додајте пасуљу у посуду.
У блендеру ситно самељите семенке сунцокрета, па додајте у чинију заједно са овсом, парадајз пастом, сенфом, зачинским биљем и паприком у праху. Све помешајте и зачините сољу и бибером по укусу. Затим од мешавине пасуља формирајте око 12 лоптица.
Загрејте преостало уље у великом тигању и пржите куглице пасуља док не постану хрскаве са свих страна. Сервирајте уз купус салату или са парадајз сосом, по жељи, или их поређајте на тацни.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУСКИ ЗВАНИЧНИК ОТКРИО: Ово би могло бити место потенцијалног састанка Путина и Трампа
УЈЕДИЊЕНИ Арапски Емирати (УАЕ) имају снажна досадашња искуства у организовању самита и могли би бити место потенцијалног састанка између председника Русије Владимира Путина и новоизабраног председника САД Доналда Трампа, изјавио је Олег Карпович, проректор за научна питања на Дипломатској академији Министарства спољних послова Русије, за руску агенцију ТАСС.
15. 01. 2025. у 12:23
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)